The Burning Dead (2015)

burningdead_thumbSzerintem nem kell ecsetelnem, hogy Mr. Csúnya Nézésű Tetovált Mexikóink (alias Danny Trejo) hány ótvarabbnál-ótvarabb horror/thriller jellegű alkotásban tűnt már fel az évek során, de az azért mégiscsak pofátlanság, hogy ezt, a sokáig csak a csodálatos Volcano Zombies munkacímen futó marhaságot vele próbálják meg eladni, miközben az egész filmben szerepel vagy tíz kemény percet, de azt is őslakos indiánnak öltözve, ami azért elég ironikusnak hat, haha!

Sztori a következő: egy kisváros közelében lévő vulkán úgy dönt, hogy újra aktivizálja magát, amiben a vulkánkutatók is egyetértenek, így a helyi seriff megpróbálja minél előbb kiüríteni a környéket. Persze a vulkán zöldes árnyalatú CGI-lövedékeitől életre kelő zombikkal nem számolnak, ami később hatalmas hibának bizonyul.

burningdead_1Főszereplő családunk, valamint a kitörni készülő vulkán közelében vetkőzve szelfiző csajszi is az erdőben ragad – bár ez utóbbi látványelemet a didkóinak villantása után nem sokkal fel is zabálják a lények. A többiek okosan visszavonulnak egy erdei kisházba, amit persze csak azután rohannak le a zombik, hogy a helyi seriff a megmentésükre érkezett. Közben a megmaradt vulkánszakértőt is megharapják, és az is bezombul. A túlélők egyetlen biztos helyként a hegyen lévő adótoronyba menekülnek, de nem sokáig kell ott tobzódniuk, ugyanis ahogy kitör a vulkán, a zombik olyan hirtelen tűnnek el a semmibe.

burningdead_4Habár a zombik az intelligencia semmi jelét nem mutatják, de azért már rögtön a kezdő, havas jelenetben kifigyelik, és orvul hátulról cserkészik be az embert, és – most figyeljetek!! – egy csonttal verik halálra, majd pedig jelenetről-jelenetre képesek ugyanazt az egy darab gumibél-darabot rágcsálni, mintha nem lenne elég áldozatuk.

burningdead_2De ez még mind semmi, mert amikor teljesen ép ruházatban (!) a földből újra előbukkannak, akkor már vulkán zombikként rontanak rá az élőkre! És, hogy ez konkrétan milyen extrát takar?! Hát néha gonoszul izzik a szemük, néha nem. Néha a nyáluk égető, néha nem. Néha vér csöpög a pofájukból, néha nem. Néha megégetik az embert, ha hozzáérnek, néha nem. Néha adtak rájuk valamiféle low-budget maszkot, néha nem. Viszont jó hír, hogy a velük kapcsolatos CGI-effektek minősége azért állandó: minden egyes alkalommal hányingert idéznek elő. Aki még ennek ellenére is kíváncsi erre a remek filmművészeti alkotásra, annak sok sikert kívánok, haha!

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "The Burning Dead (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.