The Atticus Institute (2015) (Múltbéli démonok)

atticus_thumbHa természetfölötti, mint olyan harcászati célú felhasználásra terelődik a szó, egyből az okkult náci tudósok ugranak be mindenkinek. Náci zombik, náci vámpírok, náci farkasemberek meg persze a horogkereszttel díszített földönkívüli űrhajók is ide sorolhatók. Számtalan fikció készült ezekről. Azonban az USA-t sem kell félteni, mert ahogy a későbbiekben látni fogjuk, ha megkaparintanak valami hasonló tudást (vagy az azt birtokló személyt), ők is ugyanúgy kezdenek gondolkodni…

Az Atticus Intézetet Dr. Henry West hozta létre, hogy tudóstársaival jobban megismerhesse és tanulmányozza a paranormális aktivitást. Számos kudarc és csalódás után aztán hirtelen rátaláltak egy bizonyos Judith Winsted nevű hölgyre, akinek már a tesztsorozat elején kitűntek hihetetlen képességei. Tárgyakat mozgatott, telepatikus úton kommunikált és hasonlók.

atticus_1Nem telt bele sok idő, de egyre durvább és durvább dolgokat mutat meg: képes emberek befolyásolni, távolról baleseteket okozni, sőt rövidebb időre még eltűnni is! Ezek után döntenek úgy, hogy külső segítség gyanánt bevonják az amerikai kormányt, aki persze nem titkolt szándékkal háborús fegyverként akarja hasznosítani Judith barátságosnak cseppet sem mondható képességeit…

atticus_2Filmünk korabeli fekete-fehér felvételekből, és az akkori eseményekben részt vevő személyek valós idejű kommentárjaiból fűzi össze a másfél órás időtartamot, amely áldokumentalista jellegéből fakadóan akár a Spektrum TV műsorán is helyet kaphatna. A természetfölötti kutatások és a titkos kormányzati projektet régóta kéz a kézben járnak egymással az USA-ban, viszont ez a démoni megszállottság némileg újdonságként próbál hatni az események tükrében. Félni nem igazán lehet rajta, inkább a tudományos thriller-hangulattal próbál némiképpen sokkolni minket, komfortzónánkból kimozdítani, viszont egy szimpla horror produkciónak az ilyesmi kevésnek bizonyul. Aki viszont szeretne egy dokumentalista módon elkészített természetfölötti témájú esettanulmányt, annak minden további nélkül ajánlhatom!

Értékelés: 7,5/10

eyescream

1 Comment on "The Atticus Institute (2015) (Múltbéli démonok)"

  1. Nem mondom, egyszer-kètszer ijedtemben megugrok az ilyen tipusú filmeknèl, de inkàbb a steril dokumentalista hangfelvètelből kiemelkedő “hàzimozis” hanghatàsok miatt. Fèlelmetes ès egyben elszomorítò,milyen elszàntan, zsàk szàmra generàljàk ezeket a tipusú filmeket. Nem tudom mi az,ami miatt sikeresnek gondoljàk, valszeg az èrdekes figyelemfelkeltő tèmakörök ès alacsony előàllítàsi költsègek. Anno az olajfalò ill. blairwitch project is addig működött,amíg elhittèk valòdi, itt màr szò nincs ilyesmiről. Az Atticus-t èrdekes tèmàja miatt egyszer vègigszenveded, utàna soha tõbbè. Amit èrtèkeltem, az a fokozatossàg, a nő elvadulàsa. Nem tudtam meddig mennek el,mi lesz a vègkifejlet. Semmi. Ha vagy olyan debil,hogy pàr deci alkohollal a vèredben elhidd,elkèpzeld hogy ez igaz( Discovery-n nèzed),akkor lehet hatàsa. Vagy kiscsajokat behülyíteni vele. De tènyleg unalmas,hogy lassan 5 új horrorfimlből 3 ilyen dokumentum faszsàg.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.