Night Skies (2007)

nightkies_thumb“1997. március 13. éjszakáján a legnagyobb UFO jelenséget jegyezték fel, ami csak Dél-Nyugat Amerikában történt. A jelenséget több órán keresztül figyelték a helyi vezetők, az igazságszolgáltatás tagjai, és több ezer hétköznapi lakos. Később, azon az estén egy baráti társaság éppen Las Vegas felé tartott, de ők nem csak a fényekkel találkoztak… Ez a film az egyik szemtanú regresszív terápiáján felvett hanganyag alapján készült.”

Ilyen hatásvadász szövegezés után legalább fél órát kellett várni, hogy valami érdemleges is történjen már. Fiataljaink lakóautója egy útszélen kivilágítatlanul parkoló másik kocsi miatt karambolozik, társuk pedig súlyosan megsérül. (Itt konkrétan felröhögtünk, ugyanis a két lapocka közé olyan szögben egyszerűen képtelenség bárminek is beékelődnie, nemhogy fékezés hatására egy polcról leeső hatalmas konyhakésnek…) Szerencsére a vétkes sofőr medikális képességei mindent felülmúlnak, úgyhogy a srác még egy ideig életben marad, már csak doktor kell hívni, ide a világ végére.

nightskies_2Ekkor kezdenek véletlenszerűen megjelenni a (valamiért kurva idegesítően kattogó hangot adó) földönkívüliek, ők pedig pánikolva bezárkóznak a lakóautóba. Ez persze rohadtul nem állítja meg őket, hogy beleselkedjenek az ablakon át, ne adj Isten kihúzzák őket onnan, de olyan is akad speciális képességeik között, hogy minimál effekt segítségével felsugározzák egyiküket. Két főbb szereplőnk egy erdei lakban húzza meg magát, de nem sokára onnan is menekülniük kell. Az utolsó jelenetben még láthatjuk, ahogy a földönkívüli űrhajó organikusnak tűnő díszletében gyors és fájdalommentes operációt hajtanak végig a terhes csajon, aztán az utolsó túlélő következik…

nightskies_1Oké, aláírom, hogy azon a bizonyos tavaszi estén valami tényleg történhetett Arizonában, ugyanis a neten barangolva számtalan bizonyítékot találtam a furcsa fényjelenségekre, és még ha az esetleges túlélő visszaemlékezéseit (vagy azoknak bizonyos részét) tényleg igaznak vesszük, akkor is egy elcseszett módon adaptált B-mozit kapunk. Egyik szereplő bénább (irritálóbb), mint a másik, ergo egyáltalán nem tudunk izgulni értük, para-hangulat megint csak nincs a filmben, csak röhejesnek ható momentumok, és szegény földönkívülieket is csak idegen gonoszságuk vezérli, semmiféle logikát nem követnek. Erősen felejthető kategória.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Night Skies (2007)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.