Bobby Yeah (2011)

bobbyyeah_thumbRobert Morgan angol animátor (munkásságát legutóbb az ABCs of Death 2 – D is for Deloused c. epizódjában csodálhattuk meg) által írt és rendezett, alig fél órás terjedelmű stop-motion rövidfilm bizarr és groteszk eseményeinek sorozatával, valamint rémálomba illő lényeinek garmadájával nem véletlenül zsebelt be számtalan fesztiválos díjat!

Történetünk főszereplője, Bobby Yeah (egy nyúlványokkal rendelkező humanoid lény) hazacipel egy fura, féregszerű entitást, amit egy ideig háziállatként próbál használni, majd amikor megnyomja a farkán lévő piros gombot, elszabadul a pokol – mindenféle elmebeteg kinézetű szörny lepi el a lakását, akik még véletlenül sem hagyják nyugodni!

bobbyyeah_0Ez a szösszenet annyi szürreálisan mindfuck momentumot tartalmaz, mintha csak David Lynch beteg agyának tartalmát próbálták volna animációsan megjeleníteni! Olyan elképesztő, bizarr és groteszk lények akcióira kell gondolni, mint pl. meglovagolható óriásgyerek, kerekeken gördülő ujj-skorpió, madárfejű pénisz-torzó vagy angyalszárnyas baba beépített kistesóval stb., szóval nem kispályáznak, haha! Aki veszi a fáradságot, és megtekinti, ez a narratíva nélküli, minimális zenei aláfestéssel megtámogatott alkotás garantáltan emlékezetes marad számára!

Rövidfilmünk megtekinthető ITT!

 

Értékelés: 9/10

eyescream

Be the first to comment on "Bobby Yeah (2011)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.