Big Ass Spider! (2013) (Bazi nagy pók)

bigassspider_thumbA Bazi nagy pók! nem lesz akkora klasszikus és meg merem kockáztatni kultuszfilm, mint az Eight Legged Freaks (mindegy is, a lényeg, hogy én imádom), de mindenestre jó kis szórakozást nyújt, amit vállal, azt emelt fővel, előretolt állal büszkén felvállalhatja, mert a célját elérte.

Alex Mathis kártevő irtó és igazi férfi. Tehát száz kiló felett van. Kellemes humorú, jó szívű srác ő, de a nőknél nincs szerencséje, amiben mackós kinézete és választott munkája – ami egyben hivatása is – közrejátszik. Egyik igen fontos rágcsáló mentés alkalmával megcsípi egy pók és kórházba kerül. Miközben a dögös kis nővérkét fűzi – ami egyben egy fricska is a sablon jelenetek felé -, addig a vöröskereszttel ellátott fehér épület patológiájára tévedésből egy katonai kísérletben elhunyt halottat visznek. A porhüvelyből pedig előmászik egy kismajom méretű pók, ami minden támadás és testnedv kiszívás után egyre nagyobb és kegyetlenebb lesz.

bigassspider01

Természetesen megjelenik Ray Wise vezetésével a hadsereg is, akik pont olyan töketlen és semmirekellő banda, mint azt a hasonszőrű darabokban megszokhattuk. Más segítség híján így Mathiszon a világ szeme, de nincs egyedül, ugyanis csatlakozik hozzá a paprikasprayvel felszerelkezett mexikói biztonsági őr és ketten együtt felveszik a fekete morteint és kiűzik a King Kong módjára küzdő fenevadat….

bigassspider02

Cameo erejéig Lin Shaye tetszeleg, de a kedvencem a trashatyus Lloyd Kaufman feltűnése, mint a parkban gyorsgyalogló áldozat. Ami nagy előnye a filmnek, hogy jó időben, tényleg vicces komikumokat helyeztek el, végig pörög, diktálja a tempót, nem lankad, a parkos mészárlás pedig csöppet sem fogja vissza magát. Az ilyen kis gyöngyszemeket meg kell becsülni, magam részéről teljesen meg vagyok vele elégedve. Tetszett na!

Értékelés: 7/10

Miskei

Be the first to comment on "Big Ass Spider! (2013) (Bazi nagy pók)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.