Monster Island (2004) (Szörnyek szigete)

misland_thumbKutakodásom során bukkantam erre a Carmen Electra és Nick Carter nevével reklámozott, MTV-támogatású filmre, mely roppant eredeti módon a „fiatalok a lakatlan szigetre mennek, ahol mutáns óriásszörnyek várják őket” koncepciót használja. Ha ez nem hangzik elég izgalmasnak, akkor elmondom, hogy mindannyiunk kedvenc Batman-színésze, Adam West is szerepel benne. Ugye, hogy egyből fel lettél csigázva, haha?!

Egy csapat kretén fiatal nyer az MTV-n, és jutalomból elviszik őket egy Bermuda-háromszögben lévő, botrányosan kinéző CGI-szigetre partizni. Hatalmas buli kerekedik, mindenki őrjöng, mígnem a majdnem hihetően playback-elő Carmen Electrát óriás mutáns szárnyas hangyák rabolják el a koncertje közben. Mivel a Josh nevű arc tökre bele van zúgva, haverjait is megfűzi, és utána mennek.

misland_2Előbb egy óriás mutáns imádkozó sáskával gyűlik meg a bajuk, később pedig kénytelenek egy vízből előbukkanó pikkelyes humanoiddal (cast szerint ez a piranha-ember, köhm) megvívni. Hogy azért néhány beltéri jelenet is legyen a filmben, a pikkelyes szörnyet kiiktató Harryhausen doktor elviszi őket a sziget belsejében található szupertitkos katonai létesítménybe, majd a laborjában található olcsó díszletek között beavatja őket az itt folyó eseményekbe.

misland_3Hőseink ezután a doktorral együtt leereszkednek a hegy gyomrába, ahol a szivárvány minden színében pompázó óriásgyümölcsök és a sziget őslakóit rabszolgaként kezelő mutáns óriáshangyák forgatagában megpillantják a tökéletesen sminkelt Carmen Electrát. Szerencsére Josh egyik havercsaja a rabszolgák ősi istenének reinkarnációja, így tágra nyílt pupillákkal, valamint a nyakában lógó kifényesedő medál segítségével sikerül fellázítani az őslakosokat, és megindul az óriásrovar vs ember csetepaté. Hőseinknek még időben sikerül lecsúszniuk a meredek hegy oldalán (!), amikor a doktor nyakában lévő robbanószerrel beomlasztja a barlangot, és egyúttal hatástalanítja a szárnyas hangya-királynőt. Nincs is talán annál kifejezőbb happy end, amikor a hegy leomló sziklái között rekedt, kétségbeesett fiatalok – két mutatóba megmentett őslakossal egyetemben – megpillantják a helikopterrel landoló Nick Cartert.

misland_4Hol is kezdjem?! Ez az MTV-támogatásával készült „horror-vígjáték” olyan béna, mintha valami amatőr tini-csapat rakta volna össze a hétvégén, hogy feltegyék heccből a YouTube-ra. Értem én, hogy vicces akar lenni (pl. Carmen Electra édes szavakat suttog az óriáshangyáknak, hátha megenyhülnek tőle vagy amikor az imádkozó sáska annyira nem szereti a vizet, hogy egyenesen megborzong, amikor egy kicsit is beleteszi a lábát), de a kb. 12 éves gyerekek értelmi szintjére süllyesztett forgatókönyv önmagáért beszél. A film egyik felében ugye borzasztóan ripacskodó fiatalokat mutogatnak odavetített, szörnyen gusztustalan háttér előtt menetelve, a másik felében viszont terepasztalon játszódó stop-motion szörnyek pankrációznak egymással. Elvétve pedig kamerára szerelt bogarak tűnnek fel vagy éppen odafogott gumibábokkal hadakoznak hőseink – lásd. a cukinak tűnő muppet-szörnyet a professzor laborjában -, hogy ne unatkozzunk. Igen, ez lenne a horror része.

misland_1Aztán találhatunk benne egy csomó (horror)filmes újdonságot is, pl. a mindentől távoli szigeten simán van térerő, vagy a film feléig egyetlen ember sem hal meg, még hogyha a levegőből dobják le, akkor is túléli. De hogy pozitívumot is mondja a filmről, én például jól szórakoztam – mert szeretem a szar mozikat. Olyan szituációk meg grátisz, mint amikor az óriáshangyát egy darab nyíllal is el lehet intézni, sőt még egy parittyával kilőtt kavicstól is azonnal megdöglik, vagy amikor Bear Gryllst megszégyenítő módon liánból csinálnak nunchaku-t. Hát nem egy fantasztikus szórakozást ígérő produkció?! Trash-fanoknak mindenképpen.

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Monster Island (2004) (Szörnyek szigete)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.