Visions (2015)

visions_thumbKevin Greutert, a Fűrész széria teljesen felesleges VII epizódjának, valamint az érdektelenségbe fulladó Jesabelle direktora most is egy látszólag unalomig ismételt történetet próbál elénk vázolni, amiben annak kéne örülnünk, hogy az ódon házban játszódó hallucinációkat a végkifejlet során némiképpen csavarral látja el. A szűk keretek között játszódó drámai/thriller fanoknak még talán érdekes is lehet, másnak már közel sem annyira.

Állapotos asszonyka férjével egy mesés szőlőbirtokra költözik, ám ahogy ilyen jellegű filmekben lenni szokott, nincs minden rendben a kúriával. Az autóbalesete után sokáig gyógyszert szedő Eveleigh-nek kezdetben furcsa látomásai vannak, majd a férje tanácsára (veszekedéseket megelőzendően) újra kemikáliákkal próbálja kezelni a helyzetet. Egy darabig minden szép és jó, persze aztán a kíváncsiság győz, így újra tiszta tudattal áll elébe a furcsa és meghökkentő vízióknak…

visions_2Már az elején kiszúrhatjuk, hogy ez bizony egy elég lassan építkező, thriller-hangulatú mozi lesz, méghozzá az ilyen helyzetekhez mérten sablonos cselekménnyel, aminek „terhes nős csattanója” ismerős lehet a francia új hullám egyik remekművének, az Inside (aka Á l’intérieur – magyarul Betolakodó) c. zseniális indoor-torture rajongói számára. Így aztán egy kevés horrorisztikus képsorral is kedveskedtek az alkotók, de ez szerintem teljesen elhanyagolható az egészet nézve.

visions_1Habár néhány percre feltűnik két, sorozatokból ismert arc – név szerint Eva Longria (Született feleségek) és Jim Parsons (Big Bang Theory Sheldon-ja) -, ezen kívül semmi extrát nem tudok elmondani róla, minthogy unatkozásképpen egyszer meg lehet nézni. Ha nagyon akarjátok.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Visions (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.