Élménybeszámoló: Exit The Room – Zombi Apokalipszis

etr_thumbSzerkesztőségünk ezúttal a három, különféle tematikus pályából álló Exit The Room, Zombi Apokalipszis című room escape játékát próbálta ki, ahol egy elszabadult vírus ellenszerét megtalálva kell kijutnunk a laboratóriumból.

Míg a Mind-Bloggling pályája többnyire logikai fejtörőket tartogat számunkra, addig a The Bomb-nál egy atombombát hatástalanító mechanizmus áll a középpontban; mindkettő egyébként ötös nehézségi fokot kapott. A nagyobb kijutási rátával bíró, négyes fokozatú Zombi Apokalipszist társaival ellentétben e műfajjal még csak most ismerkedő, kezdő csapatok számára ajánlják, és bár címében ott a „zombi” szócska, ne tévesszen meg senkit, akár fiatalabbak is kipróbálhatják, mivel a pályát összeállítók ügyeltek arra, hogy családbarát legyen.

20151202_203649A honlapon olvasott történet szerint egy világtól elzárt laboratóriumban lelkes tudósok egy minden betegséget gyógyító csodaszert akartak készíteni, de valami balul sült el, és az így kiszabadult vírus zombivá változtatta a városka lakosságát. Célunk az ellenszer mielőbbi megszerzése.

20151202_203922

Ahogy az room escape játékoknál általában szokás, most is egy óra áll rendelkezésünkre, hogy kiszabaduljunk. Bár csapatunk kissé hiányolta a kísérőzenét és az igazán horrorisztikus hangulatot (vagy legalábbis a zombi-fenyegetettséget), a két, egymástól eltérő koncepcióban (katonai hadszíntér, orvosi labor) berendezett szobában számos ötletes feladat várt megoldásra. A lineáris játékmenet során különféle kulcsok és persze számkombinációk megszerzésére volt a cél, hogy aztán egy különlegesnek mondható utolsó feladattal végleg kiszabaduljunk a pályáról.

Köszönjük a meghívást az Exit The Room csapatának!

További információk:
http://exittheroom.hu
https://www.facebook.com/ExitTheRoom

 

Be the first to comment on "Élménybeszámoló: Exit The Room – Zombi Apokalipszis"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.