Untraceable (2008) (Gyilkosság online)

untraceable-528f2e6a194ceEgy film, ami kínzásról szól, szerepel benne az internet és kellően gore? És én nem láttam? Hát, ezt gyorsan orvosolni kellett, mert az Untraceable csúnyán kimaradt a szórásból. Pedig előtte szinte minden ilyen jellegű filmet kiemelt jelentőséggel vártam, mondván, csak lesz egy, amely megközelíti a Megan is Missing elképsztően magas és sokkoló színvonalát. De sajnos sem az Unfriended, sem pedig a The Den nem váltotta ki belőlem azt a hatást, amit Meganék. Az Untraceable 6,2-es IMDb-ratingje azért optimizmusra adott okot.

Az nagyon hamar kiderül, hogy itt bizony nem egy hardcore horrorról van szó, itt nem lesznek olyan kínzások, mint amilyeneket mondjuk a The Torturedben láttunk. Ez inkább a nyomozós szálra fókuszál, az sem sokáig titok, hogy ki a rosszfiú. A gyilkosunk igen egyszerű módon működik: olyan szerkezeteket épít, amelyet összekapcsol a weboldalával, és minél többen nézik élő online adását, melyben éppen valakit kínoz, a szegény áldozat annál gyorsabban hal meg.

untraceable_4

Jó néhány ismertebb arc feltűnik a filmben, Diane Lane, Tom Hanks fia, Colin Hanks vagy éppen Joseph Cross és Billy Burke neve is ismerős lehet sok filmből. A színészi teljesítménnyel nincs is semmi probléma. Sajnos úgy vagyunk kénytelenek nézni a filmet, mint egy thrillert, vagyis nem várhatunk sem vértócsákat, sem belezéseket, a kivégzési módszerek is megmaradnak ezen a szinten. Ezzel persze nincsen probléma, hiszen sehol nem úgy hirdették, mint egy horrort.

untraceable3

Mínuszpontot kell adnom, mert macskát bántottak a filmben. Felőlem bántsanak nőt, gyereket, akármit egy filmben, de macskát nem! Kész, passz, imádjuk a macskákat! Szintén adhatnék mínuszpontot a gyenge szinkron és a film címének borzalmas lefordítása miatt, de ez természetese a legkevésbé sem az amerikai produkció hibája. Amúgy összességében egy kicsit klisés, egy kicsit bugos, de egyszeri thrillernek bőven megteszi.

Értékelés: 6/10

IMDb

(Varin)

1 Comment on "Untraceable (2008) (Gyilkosság online)"

  1. “Úgy vagyunk kénytelenek nézni a filmet, mint egy thrillert”, mivelhogy ez egy thriller és nem horror, noha imitt-amott súrolja a műfajt.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.