Curve (2015)

curveAz Insidious és a Purge producere (Jason Blum) ezúttal egy 2007 óta kallódó forgatókönyvet karolt fel, és a (zseniális) Titkok Kulcsa rendezőjére, Iain Softley-ra bízta, hogy elmesélje egy fiatal nő történetét aki balesetet szenved és beszorul a kocsija alá, miközben más veszélyekkel is meg kell birkóznia. Bár nem sikerült megismételnie a Skeleton Key ötletességét és egyediségét, mégis egy érdekes, bár ezúttal kissé lassú történetet láthatunk Softley rendezésében.

Mallory (Julianne Hough – Safe Haven) egyedül indul Denverbe vőlegényéhez – egy hosszú autózást választva. Az útja magányos – kies sivatagi tájakon át vezet, és az sem deríti jobb kedvre, hogy út közben kiderül, a leendő férj mégsem annyira tökéletes, mint az gondolta… Amikor lerobban a jármű, legnagyobb szerencséjére (?!) találkozik egy pont arra kiránduló sráccal, aki megjavítja a hibát. A “megmentett” természetesen felajánlja, hogy elviszi egy darabon, és itt kezdődnek a problémák…

curve2

Gyorsan kiderül, hogy Teddy (christian Laughton) pszichopata, és az egyetlen menekülés előle a szakadékba vezet…Mallory túléli a szándékos balesetet, de a kocsi alá szorul – és ez még csak a kisebbik problémája…

Curve-2015
A Curve, bár a történet nagy részében egy helyszínen játszódik, izgalmas és érdekes film. A néző könnyen belelélheti magát a szerencsétlenül járt lány helyzetébe, amit az is segít, hogy a karakter reális döntéseket hoz, és Julianne Hough nagyon korrekt színészi játékkal éli bele magát a szerepbe.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=KR2tjgJFssc]

Ami miatt néha mégis hiányérzete van az embernek az az, hogy túlságosan sok az üresjárat, és amíg több jelenetnek sikerül felépítenie egy izgalmas történetet, gyakran ezt kicsit lassú cselekmény követi utána. A Curve-ot azoknak ajánljuk, akik szeretik a kicsit lassabb, kevés szereplős pszichothrillereket – ők viszont nem fognak csalódni.

Értékelés: 6.5/10
Fixxer

1 Comment on "Curve (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.