Chained Heat II (1993)

chainedheat_thumbRégóta adós vagyok már ezzel a folytatással, pláne annak fényében, hogy a Linda Blair főszereplésével készült 1983-as első rész, nálunk is nagy sikerrel futott narrátoros verziójával. Na, de lássuk a tíz évvel későbbi folytatást.

Az amerikai Alex Csehszlovákiába utazik, ám a vonaton két rosszarcú vagány drogot rak a táskájába, leszállva Prágában pedig egyből lekapcsolják a mindig éber rendőrök. Hiába ártatlan, bizonyítani nem tudja, így elítélik és a Brigitte Nielsen által irányított kommunista szabályokat követő börtönbe kerül, ahol hamvas szépségének köszönhetően hamar központi figurává válik. Alex testvére persze minden követ megmozgat, amerikai diplomatától kér és kap segítséget, de míg a terv sikerrel jár, addig Alexnek erotikus kaszinózásban, alagsori drogpakolásban és némi kínzásban, de főleg verbális fenyegetésben lesz része.

chainedheat202

Sokkal gyengébbnek tartom az elődjénél, és nem csak a háttér tűnik analfabétának, de az eredeti pofonegyszerűségével többre vitte. Itt kevés vér folyik, a meztelenség is szolidabb és ezzel együtt a fenyegetettség érzése is kisebb, pláne úgy, hogy míg az eredetiben Carol teljesen magára volt utalva, itt végig egyértelmű, hogy külsőleg megoldódik a probléma, a rezsim megfog dőlni.

chainedheat201

Mondjuk a nagy leszámolás jelenet, ahol a fegyveres erők harcolnak a rabok ellen, az igencsak trashre lett véve, mintha csak John Waters katonáit látnám. Ennek köszönhetően vicces, de azért nehogy má’ nem találtak értelmesebb statisztákat?! Összegezve nézhető folytatás, de a woman in prison filmek egyik leggyengébb darabja.

Értékelés: 3/10

Miskei

Be the first to comment on "Chained Heat II (1993)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.