Pandemic (2016) (Járvány)

Pandemic_thumbEgy poszt-apokaliptikus zombis film Alfie Allen-el (Trónok Harca), ami megelőzte a Hardcore Henry-t az FPS nézetben. A film nagy részét – mint egy számítógépes játékot – a saját nézőpontunkból mutatja a rendező, így egy újfajta, mozgalmasabb (és “kamerarángatósabb”) filmet láthatunk. Az emberiséget megtizedelte egy vírus, és egy kis csapat katona megy egy orvosnő vezetésével olyan túlélőket keresni, akik még nem kapták el a gyilkos betegséget. Természetesen a vállalkozás nem várt problémákba ütközik….

Lauren (Rachel Nichols – Continuum, The Amityville Horror) elvesztette a családját, és volt CDC-s doktornőként tengődik egy katonai bázison. Amikor túlélők után kutatás indul, neki kell vezetnie a katonák csapatát. Wheeler (Alfie Allen – Trónok Harca, John Wick) vezeti a páncélozott buszt, Gunner (Mekhi Phifer – Insurgent, Divergent) biztosítja a harci helyzeteket, és Denise (Missi Pyle – Gone Girl, Z Nation) felelős az útitervért. A problémák ott kezdődnek, amikor a csapattagok úgy döntenek, hogy kihasználják a lehetőséget, és eltűnt családtagjaik után tesznek kitérőt…

Pandemic-screen

John Suits rendező már korábban tett látogatás a horrorfilmek világában, a 2008-as Breathing Room című filmje több fesztiválon felkeltette a figyelmet, és alacsony költségvetése ellenére érdekes történet volt. A Pandemic során már közepes budgetből dolgozhatott, és sikerült egy egész hihető világot felépítenie, “életszerű” zombikkal és ötletes környezettel.

pandemic3

Az FPS nézet egyedivé teszi a filmet, ami azonban az erősen közepes történet miatt nem tud kiemelkedni a tucat-zombifilmek közül. A szereplők buta és érthetetlen döntései sokat rontanak az élményen – azonban némi sör és popcorn mellé kellemes esti szórakozás az élőholtas filmek kedvelőinek.

pandemic-2-750x375

Akik viszont EGYEDI, ötletes zombis filmet szeretnének látni, annak ajánljuk inkább a Re-kill megnézését…

Értékelés: 6/10

Fixxerx

Be the first to comment on "Pandemic (2016) (Járvány)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.