Buck Wild (2014)

buckwild_thumbKretén haverjaiddal egy olyan tuti top10-es hétvégére vágysz egy isten háta mögötti vadászlakban, valahol Texas segglyukában, ahol a hillbilly lakosság szellemi képességei annyira veszélyesek, mint a gondnokot megmaró, ismeretlen eredetű lényt? Ja, és azt már említettem neked FŐNÖK, hogy a tag állítólag saját szemével látta a chupacabrát?!

Négy cimbora (úgymint: felszarvazott bandavezér, szemüveges majrézós, macsó csajozógép, valamint egy überlaza unokatesó) Texasba utazik egy felejthetetlen hétvége reményében, de már a benzinkúton elkezdődnek a gondnok, amikor belebotlanak a Billy Ray névre hallgató local heróba, és annak válogatott HMCS-ből álló bandájába.

buckwild_1Ráadásul alig kezdik el egymás vérét szívni a vadászlakban, amikor a hely tulajdonosát megmarja valami ismeretlen eredetű állat, és a zombulás jeleit mutatva ő is továbbadja a kórt a helyi rednekfalviaknak – Candy nevű lánya által ugyancsak megfertőződik egyik társuk -, így a többiek egy idő után a házba zárkózva próbálják menteni a menthetőt…

buckwild-4Kellemeset csalódtam ebben a horror-vígjátékban; első blikkre nem tartottam valami szalonképesnek, sőt inkább egyfajta gagyi Tucker and Dale vs Evil kópiának. Csupán annyi volt a titka, hogy egy percig sem szabad komolyan venni, különben sanszos, hogy hamar kikapcsoljuk. Nyilván nem dúskált pénzben a produkció, és a színészek sem állnak a helyzet magaslatán – sőt, már az elején tudhatjuk, hogy ez bizony telis-tele lesz az egydimenziós karakterek túlzottan olcsó pojácáskodására építő jelenetekkel (füvezés, meztelenség stb.) -, valamiért viszont mégis szórakoztatott ez a (részben redneck népeket parodizáló) produkció.

buckwild_3Talán mert szerethetően sztereotip a balfasz brigád, vagy, mert az ordenáré poénkodás mellett a horror-rész sem lett túl komolyra véve (minimál smink és kellékek), és az egész pont így áll össze egy könnyed, laza, komolytalan kollázzsá. Ja, és azt már említettem neked FŐNÖK, hogy a tag állítólag saját szemével látta a chupacabrát?!

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Buck Wild (2014)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.