Dead 7 (2016)

dead7_thumbNem hittétek Kedves Olvasók, de végre elkészült a Backstreet Boys cowboy zombi western horror, melyben a kilencvenes évekbeli lányok millióinak bugyinedvesítő hősei egy világvégi pusztaságban, mindenféle vagány szövegelések kíséretében, irtó cool hacukában irtják a csúf zombikat! És talán még így sem lenne igazán guilty pleasure, de van olyan szerencsénk, hogy eme fergeteges produkciót az Asylum vállalta magára!

Egy poszt-apokaliptikus világban vagyunk, ahol meglepő módon a zombik vették át a hatalmat, a túlélők pedig kisebb, vadnyugati településeken húzták meg magukat. Aztán egyszer csak megjelenik a színen Jack, hogy hat másik társával – van közötte ninja, mesterlövész, meg egy folyton whiskyt vedelő alkesz faszi – legyőzze a zombikból sereget toborzó, roppant gonosz Apocalypta nevű arcot, és annak csatlósait.

dead7_1Az előzetes információkkal ellentétben nem csak a Backstreet Boys egyes tagjai (úgymint Nick Carter, AJ McLean és Howie Dorough – ha egyáltalán jelentenek bárkinek is valamit ezek a nevek) bukkannak fel ebben a minősíthetetlen produkcióban vagány, vadnyugati hősöket imitálva, hanem az *NSYNC, O-Town és 98 Degrees nevű hasonszőrű fiúbandák, színészkedésből hasonlóan képzett tagjai. De nem csak azért botrányosan fos.

dead7_4A Nick Carter által elképzelt fergeteges koncepció mellé végül az Asylum fekália-fejedelemség állt, az így létrehozott másfél órás produkció szinte minden egyes perce egy jól irányzott ökölcsapás az agynak. Minőségre még csak álmunkban se gondoljunk, de ez már az első percekben kiderülhet. Vállalhatatlanul bénán fényképezett és vágott jelenetek sorjáznak gyors egymás utánba, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, hogy ez meg mi volt?! Jelzem, néha nem is a gagyi párbeszédek, a szereplők igénytelen játéka vagy tök értelmetlen megmozdulásaik hozzák ránk az agybajt, elég csak egy-egy röhejes műbajusz vagy műszakáll látványa, hogy kimerevítsük a képernyőt és kimenjünk még több alkoholért, például.

dead7_3Rettentően hatásvadász az egész, tele röhejes gonosz-karakterekkel, béna és erőltetett poénkodással, csapnivaló akciójelenetekkel, gagyi technikai megvalósításokkal, és még az az egy szem eyecandy-ként odabiggyesztett hölgy is borzalmas… és a sor tetszés szerint bővíthető. Legnagyobb bűne mégis az, hogy iszonyatos érdektelenségbe fullad.  A végére már csak egyetlen kérdésem maradt: komolyan, kit akarnak ezzel szórakoztatni így 2016-ban?!

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Dead 7 (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.