From the Dark (2014)

from the dark cErről a filmről valóban nehéz lenne hatalmas kritikát összehozni és oldalakat megtölteni. No, nem azért, mert mondjuk nézhetetlenül rossz, hanem szimplán csak azért, mert tényleg egy séma mentén megy végig a teljes 90 perc, se műfaji váltás, se köztes szálak, se nagy változás a cselekményben nem figyelhető meg. Egy végtelenül egyszerű, low-budget horror, amit azért közepesnél jobbra nem értékelhetünk.

Sarah és Mark egy vidéki túrájuk alkalmával lerobbannak az út közepén, így nincs más választásuk, a közeli házban keresnek menedéket. Az itteni tulajdonos azonban valamilyen furcsa kórban szenved, amely a párosunk életét is veszélybe sodorja.

from the dark

Nem spoilerezünk túl nagyot, hiszen olyan fél perc után kiderül, hogy a horror vámpírokról szól majd. Ezt egyébként viszonylag ötletesen tárják elénk, ahogyan magával a lénnyel sem volt gond egy pillanatig sem. Persze szokatlan, hogy nem csak a természetes, de a mesterséges fénytől is irtózik, de ennél nagyobb bajunk ne legyen. A film végtelenül egyszerű, nincs nagyon története, a párbeszédek elhanyagolhatóak, csak történnek a dolgok egymás után. Igazából magával a cselekménnyel sincs különösebb gond, nem azért kap csupán 5-öst a film.

vlcsnap_2015_04_01_15h39m17s79

Inkább a karakterek és a színészek jellegtelensége, elképesztő hülyeségei és borzalmas döntései voltak fárasztóak a filmben. Nem tudtunk különösebben szurkolni sem nekik, annyira semlegesek voltak számunkra. A másik negatívum a játékidő: ha egy filmnek ennyire nincs sztorija, akkor kár 90 percig húzni, el lehetett volna intézni 70-ben is.

Összességében vámpíros filmnek megteszik, gore-ban nem bővelkedik, nem különösebben ijesztő, inkább csak rendben van.

Értékelés: 5,5/10

(Varin)

imdb-share-logo

youtube-logo

Be the first to comment on "From the Dark (2014)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.