~ Zenés közjáték 10 ~

applause_7Még anno a régi oldalon (cinegore.tk) kezdtünk bele ebbe a sorozatba, amelynek célja, hogy a horrorisztikus mozik mellett,  a rémkedős tematikába illő zenés videókkal  is megörvendeztessük a Kedves Olvasókat! Most, hogy immáron a tizedik alkalommal jelentkezünk, bizton állíthatom, hogy még mindig nem fogytunk ki belőlük – jó szórakozást!

SLAYER – REPENTLESS // YOU AGANIST YOU

Kezdjük rögtön egy dupla mészárlással! A thrash-metál koronázatlan királyai egy vérben tobzódó börtönlázadást festenek alá brutálisan kemény muzsikájukkal (üdv. Danny Trejo!), valamint az események kiváltó okát, kvázi előtörténetét elmesélő prequel sem lett kevésbé erőszakos!

 

MUNICIPAL WATE  – ACID SENTENCE

A probléma oldódik – szokták volt mondani. A virginiai crossover-thrash zenekar ezen állítását horrorisztikus képsorok és a sav mindent eltüntető ténye szavatolja!

JOHN 5 AND THE CREATURES – MAKING MONSTERS
A Marilyn Manson ex és a Rob Zombie jelenlegi hathúros zsenije – véleményem szerint jelentősen alulértékelt gitáros fenomén – a mostani videó tanúsága szerint monsztrékat támaszt fel. Fekete lagúna szörnyén kívül még olyan klasszikus rémalakokat láthatunk viszont, mint Frankenstein teremténye, illetve Mr. Lugosi, aki ráadásul a végén együtt zenélnek!

 
HARLOCH – SALEMI MESE
Festett arcú hazai blackerek egy mondhatni tradicionális boszorkányos videóval rukkoltak ki. És mint ilyen, a tematika szerint ennek bőven itt helye!

DANZIG – N.I.B.
…és ha már amúgy is a mágiánál (vagy máglyánál?!) tartottunk, következzék egy jóval letisztultabb és lassabb tempójú fejezet a Misfits egykori énekesétől Glenn Danzig-től, melyben mindenre elszánt, fiatal és fedetlen keblű szexi dögök ünneplik a maguk boszorkányszombatját!

 

GUTTING REVUE – TAJGETOSZ KEMPING

Mi legyen a gyerekekkel, ha azok égetnivalóan rosszak? A választ Aberrált Atya és vidáman belezős swing-társulata adja meg. Animált videó képsorai önmagukért beszélnek, és ha valaki szemfüles, a Láncfűrészes mellett Jack Torrance vigyorgó ábrázatát is kiszúrhatja, haha!

 

 WORMREICH – THE PALE WHITE LIGH

A halál és ami mögötte van – lehet tippelni, hogy vajon milyen képek dukálhatnak egy black-metal zenekar, fehér fényről szól dalához, haha!

 

BLIND MYSELF – LOST IN TIME

Gróf Balázs animációs videójában a magyar modern metál/hardcore zenekar megnézi Tobe Hooper Lifeforce c. klasszikusát, és az onnét ellesett módszer segítségével a Slipknot, a Metallica, valamint Ozzy legyőzése után világhírnévre tesz szert. Vagy mégsem?

 

UNAMI FÉTIS – TÁMADÓ JELLEGŰ FUNKY

Végezetül – Pádre és Toxik Avantgárd, valamint Mr. Umami jóvoltából, aki a formációt alkotja – pedig következzen egy laza kis ritmikus szövegelés olyan trash-képsorokkal kísérve, amiket egyszerűen nem lehetett kihagyni, haha!

eyescream

 

…és mivel ez a 10. rész, ideje lenne megemlékezni az előző összeállításokról is, mert biztos van, aki még nem látta mindegyiket:

~ Zenés közjáték 9 ~

~ Zenés közjáték 8 ~

~ Zenés közjáték 7 ~

~ Zenés közjáték 6 ~

~ Zenés közjáték 5 ~

~ Zenés közjáték 4 ~

~ Zenés közjáték 3 ~

~ Zenés közjáték 2 ~

~ Zenés közjáték 1 ~

Be the first to comment on "~ Zenés közjáték 10 ~"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.