Vampire Hunter D: Bloodlust (2000) (D, a vámpírvadász – Vérszomj)

vhd_thumbYoshiaki Kawajiri horror-akció-cyberpunk műfajokat ötvöző,  fantasztikus látványvilággal bíró, egész estés animációjában a távoli jövőbe csöppenünk, ahol a Földünket ellepték a vérszívók, és D – egy félig ember félig vámpír, vagyis egész egyszerűen: dhampir – a leghíresebb fejvadászok egyikeként azt a feladatot kapja, hogy szabadítson ki egy fiatal és törékeny lányt egy gonosz lény karmaiból!

Történetünk ott kezdődik, hogy egy gazdag nemes John Elbourne lányát, Charlotte-ot elrabolja egy gonosz vámpír, így az öreg felbéreli minden fejvadászok legjobbikát, D-t – bár biztos, ami biztos alapon egy másik (emberekből álló) csapatot szintén a vérszívó után küld.

vhd_1A csoport vezetője és egyben íjásza Borgoff, társai: Benge a szótlan barbár harcos, valamint ellentéte a vékonydongájú, ellenben izgága és nagypofájú Kyle mint pengemester, Leila a filigrán fegyveres amazon, valamint a brigádhoz tartozik még egy ágyhoz kötött, de néha a testéből kiszálló csávó is – szóval nem mindennapi kompánia.

vhd_3A vámpír hintóját követve számos lebilincselő vagy éppen bizarr helyre eljutnak – kedvencem a válogatott rémségek városa, Barbaroy -, miközben a legelképesztőb horror és / vagy fantasy teremtmények ellen harcolnak, persze mindig egymást kicselezve, hisz a vérdíj az mégiscsak vérdíj. A lányt elrabló vámpírnemes, bizonyos Meier Link úti célja pedig nem más, mint Carmita, a vámpírkirálynő kastélya, ahol a végső csata előtt szintén váratlan csavarokat élhetünk át…

vhd_2Mindenféle elfogultság nélkül állíthatom, hogy egy megunhatatlan alkotással van dolgunk. Iszonyatosan eltalált karaktereinket nézve akár egy szerepjáték-adaptáció is lehetne, helyszínek tekintetében a cyberpunk, sci-fi illetve a western műfajok jönnek képbe, de akadnak persze egyéb más, gótikus horror-elemek is – mindezt pedig egy baromira pörgős, akcióban gazdag kalandfilm koncepciójába ágyazták, tehát az unalom teljességgel kizárt. Látványos, izgalmas, helyenként egészen humoros, szóval megtekintése mindenféleképpen ajánlott!

Értékelés: 10/10

eyescream

Be the first to comment on "Vampire Hunter D: Bloodlust (2000) (D, a vámpírvadász – Vérszomj)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.