Zombie Nightmare (1986)

zombienightmare_thumbAmennyiben erre a Motörhead – Ace of Spades c. örökzöldjével indító mozi megtekintésére adjuk fejünket, úgy láthatjuk a filmes karrierjét ezzel a produkcióval kezdő fiatal Tia Carrere (Elveszett frigyláda fosztogatói, Wayne világa 1-2, Két tűz között) csetlő-botló mozdulatait, de az 1966-ban készült leghíresebb Batman, Mr. Adam West is feltűnik bölcs és higgadt nyomozóként. Meg persze a voodoo-varázslat eredményeképpen feltámadó élőhalott szintén gyilkolászik egy sort, mert mégiscsak egy horrorral van dolgunk!

Tony szemtanúja lesz, ahogy gyerekkorában apját huligánok ölik meg, miközben egy védtelen lányt akar megmenteni az erőszaktevők karmaiból. Ugrunk az időben – láthatjuk, hogy valóságos izomtibivé gyúrja ki magát, és amikor nem baseball-t játszik, szabadidejében rablásokat akadályoz meg. Az egyik este azonban egy részeg tinédzserek által vezetett kocsi gázolja halálra.

zombienightmare_2Mivel édesanyja, a férje korai elvesztése után nem akar még egyszer ilyen csapást elviselni, szól a szomszédságukban lakó voodoo papnőnek, hogy keltse életre a fiát. Ő ugyan feltámasztani nem tudja, viszont visszahozza, hogy élőhalottként megbosszulja értelmetlen halálát. Ettől kezdve pedig a fiú baseball ütővel a kezében elkezdi egyenként levadászni az arra érdemes fiatalokat, mígnem a rendőrség is beszáll a buliba…

zombienightmare_3Ugyan a közönség az iMDb-n meglehetősen lehúzta ezt a filmet (csupán 2.2 pontot kapott), szerintem nem annyira vészes a helyzet. Tény, hogy tele van egy sor amatőr megoldással meg mókás jelenettel, illetve az akkori időknek megfelelő hülyeségek is bőven képviseltetik magukat, de már máskor is láthattunk hasonlót.

zombienightmare_1Nem túl véres vagy paráztatóan izgalmas, de hangulatos rock-kísérőzenében annál gazdagabb, így baráti körben, némi piával felszerelkezve akár még szórakoztató perceket is nyújthat a retro horrorokat kedvelők körében.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Zombie Nightmare (1986)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.