She Kills (2016)

shekills_thumbRon Bonk filmje első blikkre egy unalomig ismételt klisékből szerkesztett, kvázi mindenféle izgalmaktól mentes, középszerű rape n revege movie is lehetne a sok közül, azonban az exploitation műfajra jellemző tünetek, és a teljesen elmeroggyant grindhouse-hangulat olyan szinten feldobja, hogy egy már-már zseniálisan brutális és fárasztó katyvasz kerekedik belőle!

Sadie és barátja alig házasodnak össze, amikor egy Tapizók névre keresztelt, elvetemült tagokból álló gang kinyírja a nászéjszakára készülő újdonsül pár férfi tagját, majd felzabálják, őt magát pedig mindenféle állatias hangok kíséretében előbb méhen ütögetik, majd pedig gatyán keresztül mind megerőszakolják – női bandatagot is beleértve.

shekills_3Az incidens után másnap hazamegy, és beszámol a történtekről, mire apja is arra készül, hogy erőszakot kövessen el rajta, de szerencsére hazajön a bátyja. Összeverekednek, ahol is a kettétépett házi kedvencet nunchaku-ként használó fater megy a kinyújtott kiscicát botként használó fia ellen, majd cicatortával dobálóznak egy darabig, míg végül a fiú ki nem tépi az apja nyelvét. Az megmurdel, a fiú pedig megerőszakolj a húgát.

shekills_4Sadie végső elkeseredésében meglátogatja Casparella nevű űr-ördögűzésben jártas barátnőjét, akitől megtudja, hogy bizonyos „tüzes hajlat” nevű átok ül rajta, egészen pontosan egy olyan állapot, amikor a vagináját megszállta a Sátán. Egy gyors rituálét követően még magáévá akarja tenni, de a lány inkább elszalad. De csak azért, hogy képessége birtokában Holló-maszkot öltsön, és az általa kreált ruhakölteményben visszatérjen, és egyenként intézze el az őt megerőszakoló banda tagjait, merthogy bosszútól fűtve az összes férfi az ellensége lett..

shekills_1Ha a cselekményből még nem igazán tűnt volna ki, ez a film tele van pihentebbnél-pihentebb baromságokkal, no meg válogatott szexuális aberrációkkal. Ez utóbbi olyan (már-már japán filmekre jellemző) elborult halálnemek jellemzőek, mint a péniszben végződő bélrendszer kiszabása, fej-kettétépés, farok-leharapás, telepinetikus faszrobbantás, de akár a törött sörösüveg nyakával való seggbedugást is említhettem volna, vagy amikor Sadie ördögi muffja csontig lerágja a húst a főgenyáról a végén, aztán meg kiszarja az egészet… szóval durván 18-as karika az egész!

shekills_2Emellett persze a bohókás (értsd: totál agyament, észvesztően kretén) trash-hangulat sincs elnyomva. Filmünk vége felé, amikor a csávó belei felmondják a szolgálatot, és elkezd mindenfelé nagyüzemben spriccelni a fekália, lazán bevágnak egy terepasztalt, madzagon rángatott műanyag ufóval meg játékautóval, aztán meg egy helyen indokolatlanul Batman-paródia tűnik fel a semmiből, vagy vegyük például az ellenség embereinek tökön lövését, ahol egymás után 4-5 alkalommal is képesek gátlástalanul bevágni ugyanazt a képet.

shekills_8Egy olyan filmben, ahol a film első öt percében csöcsök, mű-fanszőrök, és mellbimbóig spirálosan tekeredő, egybe nőtt harcsabajusz tűnik fel, talán nem is annyira számít vészesen tabunak, amikor a film legeslegvégén a templom előtt a Fekete Jézus felajánlja, hogy berakja Sadie-nek, és akkor garantáltan megszabadul a Sátántól, de ha eme szertartást nem engedélyezi, akkor bizony átkozott leszbikus marad örökre. (Főhősünk persze ez utóbbi választja.)

shekills_7Minimális költségvetés, maximálisan szexuálisan bizarr és groteszk halálnemek, magukat mókásan túljátszó szereplők, direkt béna trükkök és vágások, valamint nem utolsósorban totális elborult forgatókönyv jellemzi ezt a ’70-es évekbeli grindhouse-mozik élményét újra visszahozó produkciót. MUST SEE!

Értékelés: 9/10

eyescream

Be the first to comment on "She Kills (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.