Blackway (2015)

Blackway-ThumbHosszú évekre visszanyúló történelme van a kies tájakon, magának való, kicsiny közösségekben játszódó horrorfilmeknek/thrillereknek – ezúttal utóbbi műfajba teszünk egy kirándulást. Ami miatt a klisé háttér ellenére érdekes lehet a 2015-ös Blackway című alkotás, az az a tény, hogy a horror- és filmtörténet egyik legnagyobb alakja, Anthony Hopkins kalauzol minket ezúttal egy amerikai favágóközösségbe, akik a vadon határán élnek és laknak…ahova még a törvény keze sem ér el, és csak az tud megélni, aki kiáll magáért.

Sir Anthony Hopkins egy legendás színész, akit nem kell (remélhetőleg) senkinek sem bemutatni – a Bárányok Hallgatnak kannibál gyilkosa, a Drakula elszánt Van Helsingje, a Farkasember titokzatos nemesura vagy a Rítus elszánt papja mind-mind kultikus szerepek – miatta is vártuk izgatottan a Blackway című filmet.

go_with_me_2

A sztori, amit kaptunk, sajnos azonban végtelenül egyszerű és klisés. Lillian (Julia Stiles – Out of the Dark), az egyedülálló fiatal nő megörökli édesanyja eldugott vidéki birtokát. Amikor “belakja” a birtokot, találkozik a helyi rendőrből lett önkényúrral, Blackwayjel (Ray Liotta – Sin City, Identity) – aki szemet vet rá. Lillian a helyi rendőröktől kér segítséget, de csak egy tanácsot kap – menjen vissza ahonnan jött… A segítség két favágó alakjában érkezik meg, az Anthony Hopkins által alakított idős és halkszavú Lester, és a kicsit lassabb felfogású Nate (Alexander Ludwig – Final Girls, Vikings) szállnak szembe a helyi kiskirállyal.

Blackway-1-1225x550

Daniel Alfredson rendezőben van tehetség, ezt megmutatta a Millenium sorozatban is. Sajnos a Blackwayben ez szép tájakra és egy érdekes közösség megismertetésére korlátozódik – a történet lassú, vontatott – és ezen még Anthony Hopkins kissé unott, de nagyon emberi játéka sem segít. Érezhető, hogy a film 8 millió dolláros keretének nagy részét a színészek vitték el – ez sok esetben lényegtelen, de itt bizony nem lett volna rossz, ha marad némi keret kissé pörgősebb eseményekre is.

mkvencode_Blackway_2016_720p_WEB_DL_mkv_00148000

A Blackwayt csak annak ajánljuk, akik számára a színészlegenda játéka önmagában megér egy unalmas 90 percet….

Értékelés: 5/10

(Fixxer)

imdb-share-logo       youtube-logo

Be the first to comment on "Blackway (2015)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.