Chubbies (2014)

chubbies_thumbA VHS Massacre után valóságos hiányérzetem támadt a Tromától megszokott B-/Zs-kategóriás őrület iránt – szerencsére a tőlük érkezett promó pakkban a dokumentumfilm mellett több érdekes darab is akadt, a Chubbies pedig, melynek címszereplői egy csapat apró, az embereket a testnyílásaikon keresztül megszálló perverz földönkívüli, megfelelő választásnak tűnt…

 

chubbies02

A Snerd bolygón a zsarnoki kormány illegálisnak nyilvánít minden szexuális tevékenységet, egy speciális erőtérrel pedig impotenssé teszi a teljes lakosságot. A totális diktatúrájukba hiba csúszik, amikor a bolygóra érkezik három roppant idegesítő és kanos idegen lény, a chubbiek, akiket a bolygó főbírája, P. Anus az őket védeni próbáló ügyvéddel, Cass Corridorral együtt intergalaktikus börtönbüntetésre ítél. Az odaúton Cass szabotálja a kis idegeneket fogva tartó cellát, azonban azok szabadságuk első pillanatában végeznek a hajó pilótájával, és becsapódnak a Földön. Bolygónk sajnos tökéletes táptalaj a chubbiek szaporodásához, a kis lények ugyanis a testnyílásokon keresztül (az ánuszt különös előszeretettel használják) képesek megszállni az embereket, és ivarszerveik használatával újabb és újabb chubbiekat előállítani. Cass lehetőséget kap, hogy visszanyerje a szabadságát, ha a homofób Ronald Reagen (Lloyd Kaufman) és a Snerd vezetőinek megbízásából végez a szökevényekkel, akik egy bowling pályán szervezett Halloween buli vendégeiben keresnek menedéket.

chubbies01

Ha nem számolom a Snerden játszódó jelenetek iszonyatosan erőltetett humorát (melyeknek többek között része egy átprogramozott nemi erőszakoló robot), illetve a főleg ekkor megjelenő borzasztóan (bár talán szándékosan) gagyi CGI jeleneteket, hajlandó lennék kijelenteni, hogy a Chubbies-t egyetlen hajszál választja el attól, hogy egy kellemes, pokolian pihent B-film legyen – a költségvetés hiánya. A hangulat jó, a stáb pontosan tudta, a lehetőségeikből milyen filmet tudnak kihozni, és valósággal tombolnak a saját trashfilmek iránti rajongásukban, a pihent ötletekben, nonszensz forgatókönyvben, olcsó műanyag szörnyekben és már-már eltúlzottan béna színészi alakításokban – olyannyira, hogy egészen a film végéig úgy éreztem, ha egy kicsit nagyobb összeget tudtak volna szánni a forgatásra, és profibb eszközök állnak a rendelkezésükre, az még akár egy-két ponttal feljebb tolhatta volna a végeredményt. Ez sajnos nem így volt, a film pedig így a legjobb pillanataiban is olyan, mintha egy csapat lelkes baráti társaság hozta volna össze – maximális hatékonysággal a rendelkezésükre álló erőforrásokból, de még mindig olyan szinten, hogy néhány amatőr Youtube csatorna lekörözi őket minőségben. Ha feltétlenül hasonlítanom kellene egy másik filmhez, talán a Monsturd (Szarember) lenne az első választásom – hasonlóan olcsó, pihent, de kellő mentalitással egy megtekintés erejéig bőven szórakoztató darab.

értékelés: 6/10

Zoo_Lee

youtube-logo

Be the first to comment on "Chubbies (2014)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.