Sharkenstein (2016)

sharkenstein_thumbAzt már eddig is tudhattuk, hogy a cápákat mindenféle szürreálisan idióta helyzetekben megjelenítő filmesek fantáziája gyakorlatilag kiapadhatatlan, de most úgy néz ki, egy újabb trend van születőben. Vagyis a tenger elsőszámú ragadozóját elkezdték mindenféle klasszikus rémalakokkal társítani, mint például amilyen a Zombieshark vagy a Shark Exorcist volt. És ebből a felsorolásból természetesen Victor Frankenstein szörnyesített cápája se maradhatott ki…

A kezdő képkockákon láthatjuk, amint gonosz nácik katonák a Führer parancsára kinyírják Frankenstein doktort és társát, majd pedig lelépnek a szörny elpusztíthatatlan szívével és agyával. Ugrás a jelenbe, ahol is egy nevenincs tengerparti kisváros nem éppen kamera elé termett lakossága lassan ritkulni kezd. sharkenstein_1Nem sokkal később aztán három kiránduló megtalálja a közeli sziget borzasztóan animált cölöpházában kísérletező ördögi Klaust, aki a szívet és az agyat a bestiába ültetve megalkotja a majdnem tökéletes cápát. Hőseinknek sikerül megmenekülniük a fogságból, és kievickélnie a partra, csakhogy miután derült égből egy villám csap a cápába, az hirtelen rettentő izmossá válik, és egyébként meg elkezd járni a szárazföldön újabb áldozatokat keresve…

sharkenstein_5Hirtelen nem is tudom, hogy hol kezdjem a filmtől való szigorú elrettentést. Talán ott kellene, hogy már a rendező, Marc Polonia előző rémtettei (Jurassic Prey – 2015, Bigfoot vs Zombies – 2016) is bőven alulról súrolták a bármiféleképpen is nézhető kategóriát – pedig én aztán tényleg imádom a hulladék filmeket! Az, hogy a már az említett emberiség ellenes produkciókból ismerős szereplők több mint botrányosan alakítanak, vagy hogy egy kezemen meg lehet számolni a különféle helyszíneket, esetleg hogy ez az alig egy órásra nyújtott film tobzódik az értékelhetetlenül alantas trükkökben (pl. vízből feljövő tengeralattjáró animációja), nyilván senkinek sem fog meglepetést okozni, de azért mégiscsak szeretnék pár részletre kitérni.

sharkenstein_2Ugye a cápát és a henteléseket soha nem mutatják egy képben – ezt általában már megszokhattuk az ilyen jellegű moziknál -, de itt konkrétan valami búvároktató videóból szedték a jeleneteket, annyira eltér a minősége, majd rájuk fröcsköltek némi (elképesztően kinéző) Paint-ben gyártott vért. Aztán ott vannak a vágások, amin majdnem elsírtam magam: mennyire primitív az, mikor repetitív módon követik egymást az ugyanolyan sémára felhúzott buborék-áttűnések. Mintha valami béna PowerPoint bemutató diáit néznénk, de komolyan. Maga a címszereplő meg egy ilyen hogyismondjam… gumi vagy papírmasé vagy Isten-tudja-miből-gyártott, extra fosul kinéző ipari szar, de tényleg. Nincsenek rá szavak!! Akárcsak a mozgatására…sharkenstein_3Persze azokból a jelenetekből sem szeretnélek kihagyni benneteket Kedves Olvasók, amiken konkrétan megőrültök: hőseink a vízbe vetik magukat a hajóról, majd partot érve előveszik a sporttáskát (!), amit elvileg úszás közben magukkal hoztak, és előveszik belőle a teljesen száraz ruhákat, aztán szépen felöltözve folytatják a kalandot. Nyilván egy percet sem lehet komolyan venni ebből az elképesztően agyzsibbasztó, amatőr hulladékból, de az már nekem is kicsit sok volt, amikor a szárazföldre kimászó, kvázi uszonyain járkáló izmoktól duzzadó Sharkenstein megkefél egy éppen a parton erotikusan pózoló hatvanéves (!) ex-pornósztár nagyit. Később meg felmegy a lépcsőn az emeletre, meg ilyen totális baromságok.

sharkenstein_4Sok filmnél elsütöttem már, hogy csak és kizárólag a hardcore szarfilm-kedvelő közönség esélyes rá, hogy élve kibírja, de ezen állításom itt és most még hatványozottabban igaz!!

Értékelés: 2/10

eyescream

Be the first to comment on "Sharkenstein (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.