The Devil’s Rock (2011)

the-devils-rock-hd-movie-photos-150x150Lehet-e egy igazán érdekes, hangulatos és gore “démonos” filmet összehozni relatíve alacsony költségvetésből? A Paul Campion által rendezett The Devil’s Rock választ ad erre a kérdésre, méghozzá igen ütős módon, okkult nácikkal és démonokkal! Az új-zélandi horror a normandiai partraszállás napján játszódik, amikor két tengerészgyalogos titkos küldetésre indul, hogy elpusztítsanak egy kies helyen található német géppuskafészket. Amit ott találnak, akár a háború sorsát is eldöntheti….

Ben Grogan kapitány (Craig Hall – A Sötétség 30 napja, A Hobbit) és Joe Tane őrmester (Karlos Drinkwater (Spartacus) sokkal többel találkozik, mint amire számítottak. A rutin küldetésből egy, a fekete mágiát is érintő történet bontakozik ki. A filmet egyértelműen “elvivő” Klaus Meyer ezredes (Matthew Sunderland – Existence, Backtrack) titkos és rettenetes kísérleteket folytat a német bázison, fröcsögnek a belek, ömlik a vér – vajon meg lehet állítani a készülő rettenetet?

the-devils-rock

A képi világ erős része az egyébként erőteljesen “cheesy” filmnek, amiben fontos szerepe van annak, hogy az egyfilmes rendező megannyi hollywoodi nagy produkció vizuális effektjeiért volt felelős (A Gyűrűk Ura sorozat, Amerika Kapitány: Polgárháború, Legendás Állatok és Megfigyelésük) – és a The Devil’s Rock látványvilágát is egészen hatásosan hozta össze. Könnyű a nézőnek beleélni magát a történetbe, mivel a háttér és a történet is aprólékosan és horrorrajongók számára látványosan és (már amennyire egy ilyen filmnél ezt el lehet képzelni) hihetően lett összeállítva.

gun_in_mouth

A történetért egyébként a szintén kevéssé ismert Paul Finch volt felelős – de a film korántsem amatőr munka. Azoknak ajánljuk a The Devil’s Rock-ot, akik nem tántorodnak vissza némi gore látványától és egy lassabb történettől – cserébe egy szórakoztató 83 percben lehet részük!

devilrockposterimdb-share-logo  youtube-logo

Értékelés: 7.5/10

Fixxerx

Be the first to comment on "The Devil’s Rock (2011)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.