Archie vs Sharknado (2015)

archieshark_thumbAzt már eddig is lehetett tudni, hogy a Cápavihar volt az Asylum stúdió eddigi legnagyobb és egyben legszórakoztatóbb durranása (lásd: az elkészült négy részt, bár szerintem lesz még ugyanennyi, haha!), de hogy valóságos trendet követeljen magának, azt nem hittem volna! Így aztán meglepő, hogy pont a John L. Goldwater és Bob Montana 1941-ben kitalált klasszikus karakterével csapjon össze egy one-shoot képregényben.

A történet Washington D.C.-ben indul, ahol Archie két barátnője tanúja lesz egy újabb cápavihar kialakulásának, és miután szerencsésen megmenekülnek, első dolguk, hogy figyelmeztessék a Riverdale napos tengerpartján lábukat lóbáló barátaikat. Csakhogy mire (újabb cápaviharokba belefutva) odaérnek, már Archiékat is bőven elérte a repülő fenevadak támadása…

archieshark5A sztorit maga a Sharknado filmek atyja, Anthony C. Ferrante hozta össze, a vizualitást pedig rábízta az Archie berkekben már eddig is otthonos mozgó Dan Parent and Rich Koslowski párosára. Úgyhogy amit kapunk az nem más, mint az Archie-ra oly jellemző élénk színvilág, fiatal, laza és életvidám figurákkal benépesített panelokból felépített amúgy abszurd történet, légből kapott cápákkal, miegymással.

archieshark0Szolid humor, végtag-csonkolások, Josie and the Pussycats, de persze az esernyővel történő cápaölés mellett azért a klasszikusnak számító láncfűrészes mutatvány sem maradhat ki… Az Asylum stúdió elkötelezett rajongótábora simán tehet vele egy próbál, amúgy pedig senkinek nem okoz maradandó károsodást, úgyhogy hajrá!

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Archie vs Sharknado (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.