Élménybeszámoló: Időcsapda – Pszichopata gyilkos csapdája

998980_1441052839454086_460039620_nAmint azt rendszeres olvasóink már tudhatják, a szabadulós játékok világa több szerkesztőnk fantáziáját megragadta már egy jó ideje, így ennek a hobbinak hódolva időről-időre közösen is felkeresünk néhány ilyen, az oldal profiljába is illeszkedő témájú pályát. Ezúttal az Időcsapda stábjának jóvoltából volt lehetőségünk megtapasztalni, milyen izgalmakat tartogat egy sorozatgyilkos pincéjéből való szabadulás.

A Kazinczy utca 10. házszám alatt (szó szerint!) található Időcsapda többfajta tematikájú pályával (Börtöncsapda, Halálcsapda – Bunker) várja a 2-6 fős szabadulni vágyó csapatokat. Szerkesztőségünk ezúttal magát öt fővel képviseltetve egy sorozatgyilkos alkotóterületéről próbált meg kiutat keresni a rendelkezésre álló idő letelte előtt, amelyhez az ajtó kinyitásán kívül még egy bombát is hatástalanítani kellett! Bár nem sok időnk volt hátra, szerencsére nem vallottunk kudarcot, így ennek köszönhetően most első kézből olvashatjátok egyéni beszámolóinkat.

Absvrd: Bár már néhány hasonló pályán volt alkalmam szerencsét próbálni, még mindig jócskán az újonc kategóriába vagyok sorolható ezen a téren. Azonban annyit határozottan elmondhatok, hogy az Időcsapda gárdája magasra helyezte a lécet, amelyhez viszonyíthatok majd a jövőben, már ami a szabadulós játékokat illeti. Ötletes dizájn-elemek, amelyek olykor apróságnak tűnnek, de hatalmasat tudnak dobni az – ez esetben – remek összképen. A feladatok terén is hasonló mennyiségű változatosságot, kreativitást tartogattak magukban, összességében kiváló élményt garantálva.

nevtelen33

Dolores: A gyilkos miliője teremtette retro-hangulatban telt próbálkozás a kijutásra sikeresen zárult a csapat számára. Közös nyomozással kutattunk a jelek után, olykor tanácstalanul, de leginkább sikerélményekben gázolva haladtunk előre. A pálya nem megoldhatatlan, ha körültekintő az ember, egy óra kellemes szórakozást mindenképp ígér. A kiegészítők, leginkább a manuálisan készített kellékek itt is – ahogyan azt az előző esetben is említettem -, lehetnének picit mutatósabbak, de nyilván az adott pillanatban jobban foglalkoztatott minket a kijutás algoritmusa.

ics_3
Varin: Hangulatos, rendkívül élvezhető – ez a két jelző jutott eszembe, amint sikerült kiszabadulnunk az Időcsapdából. Mivel fogalmam sem volt, mire is számíthatok a játéktól, viszonylag alacsony elvárásokkal érkeztem, de hamar magával ragadott a miliő. A minket érő ingerek és a pálya berendezése, kellékei mind-mind felerősítették az élvezeti értéket, így előidézve, hogy a végén nagyon ki akarjunk jutni. Az olykor minimalistának tűnő megoldás nálam nem vett el semmit az értékből, nagyon egyszerűen, de ügyesen összeállított pálya, amely nálam mindenképpen a top 5-be tartozik.

22

eyescream: Mielőtt a pályára léptünk volna, és szokásomhoz híven a kijutási arányok felől érdeklődtem, a játékot vezető hölgy egy véres hentesbárddal a kezében kedvesen megjegyezte, hogy a fölöttük található mexikói étterem a friss húsellátás tekintetében egyáltalán nem szenved hiány – ilyen jópofa bevezetés után pedig muszáj volt kiszabadulnunk, haha! A viccet félretéve, mást nem mondhatok, minthogy a helyszín teljesen passzolt a sorozatgyilkos titkos műhelyének koncepciójához (főleg a játék második szobája), de ami  még ennél is fontosabb, hogy a szokásos kulcs és számkombináció-gyűjtés szerencsére nem fulladt unalomba, hiszen több feladathoz is elektronikus szerkesztyűket kellett igénybe venni, ami azért elég szórakoztatónak tűnt a részünkről. A folyamatosan cidriztető hangeffektusok mellett pedig már csak a bomba hatástalanításakor fellépő ilyen-olyan meglepetésszerű események sikerültek jobban!

ics_4

Fixxerx: Az Időcsapda játéka hatalmas meglepetést hozott nekem. Elsőre nem látszott, hogy a szoba mennyi rejtett érdekességet és poént tartalmaz, de ahogy elkezdett az óra pörögni, ötletesebbnél ötletesebb dolgokkal találkoztunk. Ez tipikusan az a játék, ami viszonylag visszafogott pénzzel hozott össze egy nagyon élvezetes játékot azzal, hogy a hangulati elemeknél minden a helyén van. A hangeffektek, a sötét, na meg a játék utolsó harmada mind-mind nagyot tett hozzá az élményhez.

Amennyiben felkeltette érdeklődéseteket, és ti is próbára tennétek magatokat az Időcsapda pályáinak valamelyikén, látogassatok el honlapjukra,vagy Facebook-oldalukra, ahol szinte azonnal foglalhattok időpontot.

Be the first to comment on "Élménybeszámoló: Időcsapda – Pszichopata gyilkos csapdája"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.