2017 – Top 10 legjobban várt film

logo123Ismét eltelt egy év, a mai napra virradóan pedig immár 2017-et írunk. Az új esztendő egy igazi horror-fanatikus számára egyet jelent azzal, hogy újfent várakozással – és némi reménykedéssel – telve tekinthet előre az elkövetkező tizenkét hónap felhozatalát böngészve. Mostani, évkezdő cikkünkben mi is ezt tesszük, sőt, a tíz legígéretesebbnek tartott film mellett még további olyan alkotásokat ismertetünk a horror, és természetesen a sci-fi területéről, amikre mindenképp érdemes lesz egy pillantást vetni 2017-ben. Következzenek tehát azok a filmek, amelyeket a legjobban várunk az újévben.

 10. Suspiria

Dario Argento Három anya trilógiája olyan mestermű, amiből automatikus szentségtörés bármilyen remaket gyártani – mégis úgy tűnik, idén ez elkerülhetetlen lesz. Mégis, az eddig bejelentett főszereplők (Dakota Johnson, Chloe Grace Moretz, Tilda Swinton) elég okot adnak a bizakodásra – ki tudja, még az is lehet, hogy a végén az eredeti filmhez méltó újrafeldolgozás kapunk.

Várható megjelenés: még nincs hivatalos információ

9. The Mummy

Tom Cruise és Russel Crowe nevével fémjelezve érkezik az Universal szörny-világának egyik nagyágyúja, a Múmia. Az 1932-es eredetivel, és a ’99-es remake-el ellentétben most nem Imhotep ámokfutását kísérhetjük figyelemmel, hiszen ezúttal egy női karakter által megformált főgonoszt kapunk, akit Sofia Boutella alakít majd.

Várható megjelenés: 2017. június 9.

8. Insidious: Chapter 4

Az annak idején James Wan által útjára indított franchise tovább pörög, és ajándékozza meg rajongóit egy újabb, negyedik epizóddal. Bár hivatalos információt még nem tudhatunk a teljes sztorit illetően, erősen gyanítható, hogy a film egyfajta összekötő elemként fog szolgálni az első és a harmadik rész közt. A rendező, Adam Robitel eddigi munkássága leginkább a The Taking of Deborah Logan kapcsán lehet ismerős a horror-rajongók számára.

Várható megjelenés: 2017. október 20.

7. Trick ‘r Treat 2

A 2007-es, klasszikussá vált Halloween-i tematikájú antológia várva várt folytatása végre a küszöbön áll. Ezt Michael Dougherty rendező a nyár során hivatalosan megerősítette, sőt – a rajongók legnagyobb örömére – nyilatkozatában nem zárta ki egy esetleges harmadik rész elkészítését sem.

hqdefault

Várható megjelenés: nincs hivatalos információ

6. Jeepers Creepers 3: Cathedral

Majdnem egy évtizednyi várakozás után úgy tűnik, idén végre teljesülni fog a rajongók álma, és elkészül a nálunk Aki bújt, aki nem címen ismert sorozat harmadik része. Bár konkrét dátum még nincs, és sajnos még léphetnek fel komplikációk (a sorozatot rendező és író Victor Salva gyermekmolesztálási botrányba keveredett, ami a mai napig erősen hátráltatja az új rész haladását), ha elkészül, minden bizonnyal egy hihetetlenül látványos és epikus finálé elé nézünk, amelyben az előző két rész szereplői összefognak, hogy a következő 23 napos ciklus során végleg leszámoljanak az áldozatai darabkáiból testet öltő aratási démonnal.

jeepers-creepers-3-cathedral-jeepers-creepers-3-21838745-718-934

Várható megjelenés: nincs hivatalos információ 

5. Leatherface

A horror egyik legnagyobb és legközismertebb franchise-ának, A texasi láncfűrészes mészárlásnak újabb fejezete landol a mozivásznon, a Leatherface névre hallgató darab a történet kezdetét hívatott bemutatni. A sztori szerint négy tinédzser, köztük az ifjú Thomas Hewitt megszökik egy elmegyógyintézetből, és ezzel együtt még grátiszban elrabolnak egy ápolónőt.

leatherface-quad

Várható megjelenés: 2017 első féléve

4. The Dark Tower

Stephen King nyolcrészes regénysorozatának filmadaptációjáról már régóta keringtek különféle pletykák, azonban 2016-ban hivatalossá vált, hogy idén bemutatásra kerül az Idris Elba és Matthew McConaughey főszereplésével prezentált film. A készítők leszögezték, hogy nem a megszokott kronológiai sorrendben haladnak, így a dimenziók közti kalandokat bemutató sztori alapját állítólag a harmadik rész (The Waste Land) képzi majd. Egy másik verzió szerint – ami egy Stephen King Twitter-poszton alapul – teljesen más sztorival állnak elő. Akárhogy is lesz, hamarosan megtudjuk.

12323213254566-1

Várható megjelenés: 2017 nyara

3. It

1990 után a jó öreg Pennywise is visszatér, hiszen idén debütál az It. A történet természetesen nem változik, a rendező pedig nem más, Andrés Muschietti, aki 2013-ban a Mama című alkotással mutatkozott be. Előzetes egyelőre sajnos nincs, csupán néhány kép a forgatásról, és egy promókép Pennywise-ról.

stephen-king-az

Várható megjelenés: 2017. október 8. 

2. Split

Idén új filmmel jelentkezik M. Night Shyamalan (sokadszorra írom le a nevét, de mindig utána kell néznem, hogy így helyes-e). A rendkívül ígéretes koncepcióval rendelkező Split könnyen egy újabb nagy dobása lehet a rendezőnek, akinek teljesítménye finoman szólva is szélsőségek közt váltakozik. A sztori középpontjában három lány áll, akiket elrabol egy huszonhárom személyiséggel rendelkező férfi.

Várható megjelenés: 2017. január 20. 

1. Alien – Covenant

Mi más lehetne listánk első helyén, mint az Alien univerzumának legújabb darabja? Ridley Scott új filmje az előzetes beszámolók szerint összekapcsolja majd a klasszikus Alien-filmek világát a 2012-es Prometheus-sztoriéval, így végre talán teljesebb képet kaphatunk. A történet a Covenant névre hallgató Weyland-Yutani-hajó legénységének kalandjait mutatja be, akik meglátogatják a bolygót, ahova a Prometheus végén David és Dr. Shaw elindultak. Michael Fassbender (aki szerencsére ismét feltűnik majd, ezúttal kettős szerepben) év közbeni nyilatkozatai a film brutalitásáról és valódi horror-jellegéről alátámasztást nyertek a nemrégiben napvilágot látott előzetes láttán.

Várható megjelenés: 2017. május 19. 

Természetesen ezen felül is jócskán akadnak még alkotások, amelyek említésre méltóak a 2017-es beígért felhozatalt illetően.

Sokak nagy örömére végre folytatódik az 1990-es klasszikus sorozat, a Twin Peaks, a régi és új neveket egyaránt felvonultató széria 18 résszel érkezik. Lezárást kap az eposzi hosszúságú franchise is, a Resident Evil: The Final Chapter Japánban már december végén bemutatásra került, de az USA-ban csak január 27-től tekinthető meg.

Nem lenne helytálló, ha azt írnánk, sokak örömére, de mindenesetre februárban jön a Javier Gutiérrez-féle Kör-folytatás, a Rings, ami sajnos a trailer alapján nem sok jóval kecsegtet. Idén sem maradunk James Wan nélkül, hiszen augusztusban visszatér az elátkozott baba, azaz jön az Annabelle 2, aki pedig azt hitte, többször nem lövik el az Amityville-poént, az nagyot tévedett, hiszen jön az Amityville: The Awakening. A nem túl meggyőző sequelek sora a Hellraiser: Judgement-tel folytatódik, amiben három nyomozó próbál egy ismeretlen sorozatgyilkos nyomára bukkanni, de mi nézők már sejthetünk, hogy kicsoda az illető.

A The Bye Bye Man-ből bármi kisülhet, de akad néhány biztosnak vélt befutó, ilyen például a Cure for Wellness, vagy az előzetes fesztiválsikereket elérő The Love Witch is.

Sci-fi terén is érdemes lesz odafigyelni, hiszen érkezik a Ghost in the Shell, valamint a Majmok bolygója-remakek újabb fejezete, a War for the Planet of the Apes is, de a Szárnyas Fejvadász 2049 alcímre keresztelt folytatását szintén ebben az évben mutatják be. És, ha már a sci-fi területén járunk, Oroszországból két igencsak komolynak ígérkező alkotás is várható, hiszen jön az Attraction és a Coma is.

Trash-filmekért rajongók köreiben pedig bizonyára kedvező fogadtatásban részesül majd a közösségi finanszírozás segítségével elkészült Sky Sharks, amelyben a cápákon lovagló élőhalott nácik ezúttal nem a Hold sötét oldaláról, hanem az északi-sarkról előbukkanva támadják be az emberiséget! De ugyanilyen öröm lehet ezen célcsoport számára a Power Rangers reboot-mozi, mely az első két filmet semmibe véve, teljesen új lappal indítja a galaktikus lények ellen harcoló tinik alakulatát.

Összességébe véve igencsak tartalmasnak ígérkezik a 2017-es esztendő, a Cinegore szerkesztősége pedig továbbra is igyekszik a legmagasabb szinten beszámolni nektek nem csupán ezekről a filmekről, hanem minden, a horror és a sci-fi világába tartozó alkotásról, érdekességekről, hírekről.

Be the first to comment on "2017 – Top 10 legjobban várt film"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.