Havenhurst (2016)

Az alant olvasható írás – bár spoiler mentes -, tartalmaz olyan mondatokat, ami sugallhat a történetről fricskákat, ezáltal az olvasóban, mint majdani nézőben elvárásokat szülhet. Mivel a Havenhurst nehezen tud az átlag fölé nőni, ezért mindenféle plusz infó róla a szórakozás rovására mehet. Tehát ha megszeretnéd nézni – amit nyájasan ajánlok -, legyél szíves másik írást választani, míves és sok színű oldalunkról! Köszönettel a Cinegore szerkesztősége!

Amennyiben még itt vagy, akkor vagy már láttad Andrew C. Erin tiszteletbeli meteorológus filmjét (Pusztító jégvihar, Metáltornádó, Tornado Valley stb), vagy rohadtul nem érdekel a fenti figyelmeztetés. Így vagy úgy, a lényeg, hogy érdemes adni egy esélyt neki.

Jackie alkoholista. Elvileg már nem, de tudjuk, aki egyszer az volt, mindig az is marad. Kijön az elvonóról, a gyűlések mellett pedig a hozzá hasonló, botlott embereknek otthont adó apartman komplexumba menekül. A szállodának is beillő hodályt a köztiszteletben álló milliomos idős hölgy, Eleanor Mudgett üzemelteti, egyetlen kikötése, hogy senki nem eshet vissza régi szenvedélyébe, mert akkor jön a kilakoltatás. Jackie régi barátnője is így járt, és azóta nem ad hírt magáról, ezért a nő nyomozni kezd, és igen érdekes, nem mellesleg véres dolgokat ás elő.

A tartalomból is kiderülhet, hogy lineáris, ezerszer látott képsorok követik egymást. A horror része amúgy működik, ezért abszolút pici puszi a készítők hasára. Ugyan tovább tolhatták volna a gore elemeket, a helyszín adta lehetőségeket jól használják ki. A régi szállodára emlékeztető ódon hangulat, az épület hatalmas mérete nyugtalan súllyal nehezedik ránk. A lakótömb és a gonosz múltját kidolgozhatták volna jobban (én amúgy egy folytatást simán eltudnék képzelni), de azért így is sikerül kihasználni a lehetőségeket. Ettől még nem lesz jó film, csupán átlagos, de azt legalább nem szúrja el. DE! Amitől picit tovább fejlődik, az a könyörületet nem ismerő végkifejlet, ami tényleg csak akkor üt, ha nem tudsz róla semmit, és nem vársz rá. Ezért volt fontos a bevezetőben leírt figyelmeztetés. Régi kedvencem Julie Benz személyén túl semmit nem tudtam a filmről, így minden másodperce újdonság volt számomra. Zárójelben megjegyzem, lassan egy éve egyáltalán nem nézek előzeteseket, pont emiatt. Először nehéz megállni, de az anonimtrailerfüggők sokat segítenek. Ha szerencsétek van, még egy ilyen vérpásztás apartmanba is bekerülhetek Jackie mellé.

Összegezve, végre egy üde színfoltra találtam a csak DVD-re gyártott szemetek között, és bátran merem ajánlani. 75 perc, mit veszíthetsz?

Értékelés: 6/10

Miskei

Be the first to comment on "Havenhurst (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.