Cowboys vs Dinosaurs (2015)

Mindenféle színészi kvalitásoktól mentes főszereplőnkre adj egy kalapot, alá meg egy lovat, helyezd őt egy mindentől távol eső, poros kisvárosba – és már cowboy is vált belőle! Következő lépésként tegyél a forgatókönyvbe néhány kommersz dinoszauruszt-archetípust (úgymint: raptor, tyrex, triceratops), keltsd őket életre a lehető legbénább CGI-vel, turbózd fel mindezt néhány bikinis lánnyal meg robbanással, és már kész is egy újabb dinós mozi a kábelcsatornán!

Történetünk a faék egyszerűségével bír: egy bányarobbantással dinoszauruszok szabadulnak a felszínre, és kezdik el vegzálni egy kisváros békés lakosságát. Különféle motivációktól fűtött hőseinknek tehát össze kell fogniuk, hogy túléljék az őskori lények támadásait – bár ez utóbbi szerintem már ti is kitalálhattátok magatoktól.

Ahogy olvashattátok, nem valami vastag a forgatókönyv, viszont mindezt képernyőn visszanézve bőven életképtelenebb. Az még hagyják, hogy a világ összes dinós kliséjét elpuffogtatják, amit csak egy ilyen műfajú filmben lehet, de hogy a börtönben rohadó Eric Roberts-nek sem adnak teret a kibontakozásra, az már egyszerűen tűrhetetlen, haha!

Ellenben olyan csodálatos momentumnak lehetünk tanúi, mint a raptorok indokolatlanul felgyorsított mozgása, vagy amikor cowboy főhősünk egy kést a triceratops hátába vágva rodeózik, de az se semmi, amikor a néger tag az erdő közepére cipel egy gázpalackot, hogy majd azzal nyírja ki a szörnyet!

Azon is szakadtam, hogy a kislány viszkibe mártott égő nyíllal lövi szájba az egyik lényt, mire az felrobban, ráadásul a mellett lévő társaival együtt! Kedvencem mégis az a jelenetsor, amikor a raptorok – immáron más dinókkal együtt – szuperhősöket megszégyenítő módon ugrálnak ki a földben keletkezett repedésekből; komolyan, megőrülsz rajta!

Színészi játékot és a CGI-t alapból hagyjuk, mert förtelmesek, de az a két jelenet is borzasztóra sikerült, ahol az ablakon beugró (!) raptor által lehentelt emberek sebeit szemrevételezik később; a bordák és a belek úgy magasodnak a test fölé (konkrétan fizikailag lógnak ki!), hogy nem lehet nem röhögni rajta! Borzasztó az egész a produkció, persze nem olyan túlzó módon, mint mondjuk az Asylum-mozik, de azért bőven nézhetetlen. És mint ilyen, jó szívvel ajánlhatom a szarfilmekért rajongó közönségnek!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Cowboys vs Dinosaurs (2015)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.