Alien Convergence (2017)

Címéből arra következtethetnék, hogy ez lenne az Aslyum nevű, sikert sikerre halmozó univerzális hulladékgyár válasza a legújabb Alien-mozira. Gyakorlatilag azonban szó sincs semmiféle űrutazós, idegen bolygón akciózó sci-fi horrorkodásról, de az embert keltetőként használó, majd belőle kiszabaduló vérszomjas fenevadakat is mellőzték, helyette kapunk egy gargoyle-szerű szárnyas bestiákat foglalkoztató direkt DVD-re készült olcsó és lapos zagyvaságot.

Három meteorit zuhan a Föld három különböző pontjára, nemsokára pedig kikel belőlük három darab, egyenként is hatalmas és félelmetes űrmonszter, amely aztán elkezdi terrorizálni a környéket, meg ilyesmi. Szupertitkos kísérleti repülőgépeket tesztelő fiatal hőseinkre vár a feladat, hogy megállítsák az űrszörnyeket.

Rob Pallatina (3Headed Shark Attack) rendező és Marc Gottlieb (Planet of the Sharks) író párosának filmjében 95%-ban hőseink bámulnak meg rohangálnak, néha repkednek, de leginkább bugyután unalmas párbeszédekkel próbálják húzni az időt, és csak kb. 5%-ban láthatunk szörnyeket. Az egyik külföldi kritika a „stargoyle” szóösszetétellel jellemezte frappánsan ezeket a lényeket, és teljesen igaza van. Kinézetük alapja egy standard vízköpő, ezt toldották meg a Szörnyecskék gonosz lényeinek felnagyított fejével, adtak hozza szarvat meg néhány fogat, mellkasára egy béna világító Transformers-jelet tettek, és voila!  Ja, és a film fináléjában a három monster összeolvad egy naggyá!

Amúgy tipikusan azok a fajta monszterek, akiknek nincs eldöntve, hogy tulajdonképpen mit és hogyan is csináljanak, vagy egyáltalán mi a motivációjuk – elég, ha a képernyőn jól mutatnak pusztítás közben. Néha négy lábon masíroznak, néha aprócska szárnyaikat igénybe véve repkednek egy kört, helyenként pedig szájukból zöldes energiapulzálást lőnek, akárcsak Godzilla.

Ahogy látjátok tehát, az Alien-hez – vagy egy bármely evolúciós szakaszban lévő xenomorph-hoz – viszont nem sok köz közük van. Egy egyik jelenetben, amikor hőseink az egyik szörny közelébe merészkednek a földfelszín alá, láthatunk ugyan tojásokat, melyből kikelnek kisebb féregszerű izék, amik aztán összeállnak egy nagyobb féregszerű izévé, de kb. ennyi a hasonlóság. Szóval, nehogy véletlenül benézzétek a címet!

Értékelés: 3/10

eyescream

        

Be the first to comment on "Alien Convergence (2017)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.