Roboshark (2015)

Nem is értem, hogy robotikus cápa koncepciója hogy nem bukkan még fel a tengeri ragadozót mostanában érintő hulladék-hullámban. Oké, a Mega Shark vs. Mecha Shark-ban már szerepelt egy, a megacápa elleni globális fenyegetettség jegyében készített szuperintelligens mechanikus jószág, de a mostani filmben a robotcápa egyáltalán nem egy emberek által készített hight-tech darab, őt egy földönkívüli kütyü tette rendkívül speciálissá!

Egy UFÓ-ból kirepülő fehér kis labdaszerű szerkezet egy nagy fehér cápa gyomrában végzi, és nemsokára tengeri ragadozónk (borzasztó animációk során) robotikus cápává alakul, majd pedig befúrja magát egy tengeralattjáróba, és elsüllyeszti azt a legénységével együtt. Ezt követően áthatol egy, a tengerből a városba vezető betoncsatornán, és a kamu-Starbucksban bukkan fel, egyenesen a mosogatóból.

Egy gyártelepi látogatás és újabb áldozatok után egy bevásárlóközpontban kezd el randalírozni, miközben a főszereplőinket alkotó tévéstáb a nyomába szegődik, és zenés montázsuk közben a youtube-ra tölti fel az ezzel kapcsolatos videókat. Néhány képkockával odébb egy katonasági drónnal próbálják csőbe húzni a földben hasító robocápát, de persze ez is balszerencsésen végződik. Aztán egy uszodai jelenet során hőseink rájönnek, hogy meg is lehet simogatni az eddig félelmetes gyilkológépnek hitt jószágot, tehát talán nem is kellene a katonaságnak mindenáron elpusztítania…

Erre a produkcióra is csak azt tudom mondani, hogy maximum azért érdemes megnézni – mint általában  egy-egy ilyen elmeroggyant cápás marhaságot –, mert ha érdemi dolgokat nem is találunk benne, legalább újabb ordas baromságokat nézhetünk meg, amiket még nem láttunk. Például cápánk betonfalakt tör át, vékony csövekből ugrik ki, föld alatt hasít, plázák talpazatából jön elő stb., szóval elég gátlástalan.

És persze – folyamatosan piros vonalakkal bizonygatott – szuper-robotikája sem mindennapi: vízben úszkálva is kiválóan tud magának forgótáras gépfegyvert növeszteni két oldalán, amikor éppen búvárok lőnek rá. Néhol kissé szatirikus (katonai részek), néhol a youtube és hasonló online-intézmények hatását próbálja bemutatni, de egyébiránt unalmas részekben gazdag, erőteljes hulladék.

Értékelés: 3/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Roboshark (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.