Shark In Venice (2008)

Danny Lerner (referenciaként: Shark Zone vagy Raging Sharks) a fűrészfogú tengeri ragadozókról szóló produkcióban erős Nu Image égisze alatt, Bulgáriában forgatott mozijában nem máshova tolják be képüket a rusnya cápák, mint Velence gondolákkal tarkított békés kis csatornáiba, miközben a teljesen karizmátlan és meglehetősen sótlanul játszó Stephen Baldwin a maffiában dacolva próbálja megmenti barátnőjét.

Minden azzal kezdődik, hogy David Franks faterja eltűnik, miközben Velence városa alatti csatornákban egy ősi kincset keres. Azonnal odautazik, és megpróbálja kideríteni, mi történhetett, majd amikor a maffia váratlanul elrabolja a barátnőjét, kénytelen lesz megszerezni ő a kincset, ami egyúttal a ragadozóval való szembenézést is jelenti.

Velence békés és festői csatornavilágában gyilkoló nagy fehér cápa legalább annyira tájidegen és szürreális élményt jelenthet, mint az erőteljesen B-fimekre szakosodott Stephen Baldwin Indiana Jones-szerű (igény szerint nevezhetjük akár a szegény ember Robert Langdon professzorjának is) kalandor-nyomozó karakterbe való bepasszírozása. Mert ez az ember egyszerűen képtelen bármit is elhitetni magáról, annyira nincsen semmiféle karizmája, de esetleg még lenne valamiféle halvány, televíziós vígjátékokra elég kisugárzása, nulla színészi játékával azt is agyonnyomja. Karakterében gyakorlatilag egy nagy büdös nullát hoz.

Szóval van ez a szerény költségvetésből kialakított Da Vinch-i kód jellegű misztikus, legendás kincs utáni nyomozás, némi maffia-fenyegetettséggel, helyenként pedig az unalom elterelése végett helyieket falatozó cápát is mutatnak, csakhogy a kedves nézők megkapják a címben szereplő ragadozót. Az mondjuk elég viccesnek hat, amikor óceánban készült random felvételeket vágnak be.

Valami sajátos(an olcsó szórakoztatást ígérő) keveréke akar ez lenni a kaland és horror zsánernek, de izgalomtól vagy bármiféle érdeklődést kiváltó tényezőtől mentesen. Így aztán legfeljebb csak a direkt unalmas filmeket kedvelőknek merem javasolni.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Shark In Venice (2008)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.