Z Rex: The Jurassic Dead aka Zombisaurus (2017)

Ha már az utóbbi években cápa-fronton is elég extrém módon megnövekedtek az igények, nehogy már beérjük egy jura korszakból valamilyen titkos katonai kísérlet vagy őrült tudós által létrehozott, emberek kedvére marcangoló vérszomjas dinoszaurusszal – kell, hogy legyen abban is valami extra! Példának okáért terjesszen zombi-kórt, hogy akit megharap, az maga is élőhalottá váljon. Így már egy fokkal ütősebbnek hangzik, nemde?!  

Borzalmasan animált aszteroidák száguldanak a Föld felé, miközben egy rendkívül badass-kommandó igyekszik a sivatagba, hogy rajta üssön a Dr. Wojick Borge névre hallgató őrült tudós bázisán. (A tudósról egyébként annyit tudunk meg a kezdő jelenetben, hogy modern Frankenstein doktorként feltalált valami szert, ami a holtból újra élőt állít elő, mire kirúgják az egyetemről, sőt onnan kifele jövet még egy kocsi is elgázolja…)

Az aszteroidák igencsak béna robbanása után kiderül, hogy ezek valójában elektromágneses fegyverek, amik egészen véletlenül egy fiatal senkiháziakból álló csapat kocsiját is megbénítják, így azok kénytelenek gyalog folytatni útjukat. E két kompánia pedig nemsokára összetalálkozik a klasszikus zenei kompozíciók során bemutatott high-tech komplexumban, ahol aztán egy konténerből kikelve megvillantja magát a zombi tyrex…

Alig nyolcvan perces low budget agymenés, amiben a kedvenc jelenetben a badass izom-csávó először megpillantja a dinót, mire szépen akkurátusan lepakolja a létező összes fegyverét, odamegy, majd fejmagasságban elkezdi puszta ököllel megsorozni – a mi legnagyobb megdöbbenésünkre pedig egy idő után (pár fogát kiköpve) szépen el is dől a szörny, de persze egy idő után újra talpra áll, mert hát mégis benne tombol a világító zöld színű éltre keltő lötty. Apropó, miért van az, hogy Re-animator óta csak ilyesmit látunk?!

Borzasztó zeneválasztás, röhejes CGI-effektek, ocsmány szűrők, és a maszk nélküli Darth Vader kinézetű doktor torzított röhögése is elég igénytelen, de legalább a néhol zöld szemű, néhol pedig tejfehér írisszel látható tyrex egy gumibáb. Mondanám még, hogy újdonságként hat, hogy aki beszippantja a doki által kifejlesztett gázt, az agyatlan zombivá változik – de az is, akit egy ilyen lény megharap vagy maga a tyrex -, de igazából a film komikus (?) drámai végkifejlete után nem nagyon lehet értelmet találni az egészben. Maximum annyi, hogy legalább az alkotók sem vették komolyan magukat, és szorult beléjük némi humorérzék, haha!

Értékelés: 3/10

eyescream

       

Be the first to comment on "Z Rex: The Jurassic Dead aka Zombisaurus (2017)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.