Tsunambee: The Wrath Cometh (2015)

Ha egy pillantást vetünk a horror palettájára, azon belül is az állatos fenyegetettséggel operáló produkciókra, találhatunk néhány mozit a méhek és darazsak témakörében, bár ezek többsége egyfajta katasztrófafilmként is funkcionál(hat). Cikkem tárgyát képező független film megpróbálta a méhek kvázi globális eljövetelét egyfajta (komolyabb?) vallási köntösbe öltöztetni, ám ettől még nem sikerült szórakoztatóbbra, mintha csak mondjuk simán egy Asylum tette volna.

A Jelenések Könyvéből származó idézet után szereplőink hatalmas kaptárokra lesznek figyelmesek az erdőben, majd nem sokkal később a katasztrófák által sújtott Los Angeles-ből menekülő afro-amerikai elemek, és az azokat üldöző zsernyákok kénytelenek egymással megbékélni, ugyanis betámadják őket a hatalmas rajokban érkező gyilkos méhek. Akik ráadásul csípéseikkel agresszív viselkedésű zombiszerű lényekké változtatják áldozataikat, magyarán egyre fogynak a túlélők.

Milko Davis rendező – többek között a nemrég bemutatott Z/Rex: the Jurassic Dead c. trágyát is neki köszönhetjük – filmjében megpróbál valamiféle vallási táptalajra építkezni a világvége eljövetelével kapcsolatban, hiszen az Isten léte/nemléte, büntetése vagy imádata elég sokszor felbukkan bizonyos dialógusokban.

Maga a filmben szereplő CGI-méhecskék (illetve a film elején látható robbanások) nem jobbak vagy rosszabbak a DVD-tékák polcaira készült hasonló, független filmes produkciókban látható egyéb dolgoknál, de azért bőven kaphatunk vicces részeket. Mint mikor a méhek szemszögéből láthatjuk szerencsétlen áldozatokat (ez bőven gagyi), vagy amikor bottal próbálják elhessegetni a százezer fullánkos kis rovart, de szerintem az még nagyobb giccs, hogy afro-amerikai főszereplőink végig citromsárga ruhában virítanak a játékidő egésze alatt, egyfajta emberi méhecske gyanánt, haha!

Nem tudni, hogy terveznek-e folytatást vagy a film lezárása szimplán ilyen bénára sikerült, viszont én személy szerint jóval több bűnös élvezetet vártam a filmtől, ha már óriásrovarokban gondolkoztak.

Értékelés: 3/10

eyescream

 

        

Be the first to comment on "Tsunambee: The Wrath Cometh (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.