Komor Zoltán és Tépő Donát – A hortobágyi cápa (2017)

A bizarro fiction – vagyis a weird irodalom – magyarországi fenegyereke ezúttal állandó társával – a Mutánsfilé (2014), a Mutánsvagdalt (2014), a Náci a dínók ellen (2015), valamint a Migráns Krisztusok Támadása (2016) című köteteket közösen jegyző – Tépő Donáttal egy ízig-vérig magyar környezetben játszódó cápavadászatra hív, ami az abszurd és szürreális elemeket tartalmazó műfaj kedvelőinek igazán hiánypótló lehet, haha!

Miután a neje is elhagyta, a munkáját irányító bugrisokkal jól kiszúr Dr. Konrád, és a Hortobágy egykori halfeldolgozó üzemében titokban kifejleszti a talajtűrő (vakond)cápát, amely aztán az Asylum-filmeket megszégyenítő mutatványok közben kezdi falni a lakosság arra érdemes példányait. Miután előkerül a cápaveszélyt jelző tábla, a polgárőrök néhány különc és észveszejtő helyi arc segítségével megpróbálnak szembeszállni a Hortobágyi Nemzeti Parkot terrorizáló fenevaddal…

Ebben a tizennégy fejezetre osztott (alig több mint nyolcvan oldalas) kötetben a Katapult Kortárs Alkotói oldal két szerzőjétől egy ízig-vérig magyar körülmények között játszódó, zs-kategóriára hajazó történetet olvashatunk, amely szürrealitásában bátran felvehetné a versenyt akármelyik vérgagyi módon elkövetett mutáns-cápás Asylum-produktummal. Hihetetlenül bizarr szereplők, meglepően abszurd szituációk, meghökkentő fordulatok, és ami nagyon fontos: fagyott tintahal-szex! A nyomokban horror és egyéb pop-kulturális utalásokat szintén tartalmaz, úgyhogy én már csak jó szórakozást kívánnék hozzá!

A kötet ingyesen elérhető: http://mek.oszk.hu/16800/16838/

Értékelés: 10/10

eyescream

moly moly.hu logo

Be the first to comment on "Komor Zoltán és Tépő Donát – A hortobágyi cápa (2017)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.