Marvel Zombies 2 #1-5 (2007)

A képregény azután veszi fel a fonalat, hogy a Marvel Zombies egyfüzetes kiadványában, a Dead Days-ben a járvány szinte az egész világon végig söpört, miközben Ashely J. Williams az események közepébe csöppenve megpróbál újra visszakerülni a saját világába, de a zombi szuperhősök csak szaporodnak és szaporodnak…

Negyven évvel járunk a Marvel Zombies füzetek során elterjedt járvány után, amikor is bezombult szuperhőseink az univerzum szinte összes bolygóját egyenként végigjárva felfaltak mindent, de most megint csak éheznek. Az egyetlen kiutat abban látják, hogy újra visszatérnek a Földre, és újjáépítik azt az interdimenzionális átjárót, amit anno a túlélők felrobantottak.

Mindeközben a Földön, Új-Wakandában a Fekete Párduc vezette túlélők egy lázadó csoportja megpróbálja átvenni a hatalmat, de a zombiságából éppen kigyógyulni igyekvő Darázs csak egyetlen módon tudja megmenti a vezérüket: ha zombit csinál belőle. Ebből azonban még nagyobb káosz lesz, de szerencsére a másik oldalon, vagyis a zombiknál Pókember és Luke Cage is legyőzik az éhséget, és elkezdenek racionálisan gondolkodni. Ergó már nem támogatják az élelembeszerző dimenzióugrásos tervet.

A Giant-man vezette zombi-hősök miután nem találják a gépet a Fantasztikus Négyes korábbi törzshelyén, hát betörnek a túlélőkhöz, de Párduc, Forge és a megöregedett Reynolds erőtérrel vesz körbe mindent. Alkut kötnek, majd hatalmas harc kezdődik közöttük, mikor Giant-Man és a többiek egyszerre azon veszik észre magukat, hogy teljesen elmúlik az étvágyuk. Ekkor mindenki megbékés mindenkivel, kivéve a még mindig zabagép-üzemmódban lévő Hulkot, aki ellen aztán muszáj lesz összefogniuk. Persze még így is akad egy végső csattanó…

A második szériát ugyanaz a csapat alkotta, mint aki az előző füzeteket – Robert Kirkman, Sean Philips és Arthur Suydam -, így hasonlóan vagány színvonalra lehet számítani mind a vizualitást, mind pedig a történetet illetően. Ugyan a zombi-hősök száma erre a részre eléggé megcsappant – mondjuk, azt nem kötik az orrunkra miért, nyilván ennyi karaktert baromi nehéz lett volna érdemben mozgatni -, de azért így is szép számban kapunk belőlük: Giant-man, Gladiátor, Hulk, Vasember, Rozsomák (vagy Farkas), Pókember, Luke Cage, Fekete Párduc, Főnix, Thanos, Forge, Reed Reynolds, illetve a nyomokban még Darázs és Sólyomszem is előkerül, haha!

Maga a zombi-járvány utáni Új-Wakandában dúló hatalmi harc, valamint a magukhoz térő vs. még éhes zombik közötti konfrontáció mind-mind olyan jópofa ötlet, amely túlmutat egy átlagos hatásvadász, poszt-apokaliptikus környezetben játszódó történet coolság-faktorán, de azért a kettészabott Luke Cage vagy a szintén elég jól leamortizált zombi-Pókember testét pótló cyber-alkatrészek is figyelemre méltóak! Nyilván nem múlja felül az első (mindent elsöprő) rész sikerét, de egy teljesen korrekt folytatásnak tekinthető.

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Marvel Zombies 2 #1-5 (2007)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.