Weresquito: Nazi Hunter (2016)

Christopher R. Mihm író, rendező és producer karrierje 2006-ban indult be, amikor is elkészítette az első, éppen hogy valamiféle költségvetéssel rendelkező fekete-fehér retro-filmjét (The Monster of Phatom Lake), attól kezdve pedig folyamatosan gyártja az ötvenes-hatvanas évek autósmozijában vetített produkciók formai és tartalmi elemeit felhasználó, minden tekintetben minimál-alkotásokat. Ebben a zsánerben pedig (mindenféle díjakkal a háta mögött) elég sikeresnek tűnik.

Főszereplőnk egy szörnyű világháborús kísérlet túlélője, aki egy bizonyos Schramm nevű őrült náci tudós szuper-katonákat fejlesztő programjának résztvevője volt, de alig emlékszik valamire.  Szerencsétlen ember ahányszor csak vért lát, rögtön átváltozik egy emberi moszkítóvá, és gyilkos ösztönével na meg vérszívó szájszervével hamar elintéz bárkit. Rövidtávú céljai között pedig az őt szörnnyé tevő orvos megtalálása per likvidálása szerepel.

Ha banálisan le szeretnénk egyszerűsíteni, akkor a filmgyártás-technikai eszközökön kívül Christopher R. Mihm náci-háborús-mutáns horrorjának egyetlen költségeként két darab szenzációs gumimaszkot és egy pár kesztyűt tudnék említeni. Trash-faktora egyszerűen ellenállhatatlan: ötvenes évekre hajazó hatásvadász monológok, erőltetett színészi megmozdulások, és persze az ugyanabban a szobában berendezett labor / kávézó / amit-akarsz felállású minimális kulisszák. Speciális, fekete-fehér, kopottas kvázi régi-filmes szűrő tökéletesen illik ennek a minimális cselekményre épített produkciónak a retro-hangulatához, akárcsak a zenei aláfestés. Amikor pedig a fináléban láthatjuk a gonosz doktor narrációja után következő fekete özvegy csaj vs vér-moszkító férfi összecsapásának félelmetesen koreografált pillanatait, hát az bőven trash-történeti pillanat!

Aki odavan a fillérekből készült bűnös élvezetekért, és él-hal az ötvenes-hatvanas években készült minimalista sci-fi/horror produkciókért, az minden bizonnyal értékelni tudja ezt a őszinte hommage-t. Mert amúgy (talán mondanom sem kell) az átlag halandó számára egy unalomtól bűzlő nézhetetlen mocsok.

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Weresquito: Nazi Hunter (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.