Dark Web (2017)

Vajon mit is takarhat a rejtélyes címbéli kifejezés? Talán az internet legsötétebb bugyraiban megbúvó, sokszoros titkosítással védett tartalmakat, amelyet egy viszonylag ismeretlen böngészővel találhatunk csak meg?! Ahol teljes anonimitással találhatunk magunknak bérgyilkost, nézhetünk mindenféle szörnyűségesen beteges pornót vagy éppen bonyolíthatjuk le drog- és egyéb illegális üzleteinket?! Ezek közül jelen esetben egyiket sem, csupán egy rövidfilmekből álló, ijesztgetésre hivatott antológiát.

A kerettörténet szerint a már magában is elég unszimpatikusan kinéző Laurence R. Harvey (Emberi százlábú 2 és 3) és netes partnere mindenféle szörnyűséges videókat mutogatnak egymásnak, miközben ez utóbbi jól csapdába csal egy randira hívott leányzót. De persze a csaj sem adja magát olyan könnyen… Aztán előkerül többek között egy nem túl gondosan meggyilkolt lány hús-vér visszatérése, céges meeting keretében történő embervadászat, egy emberrablás alapú pénzdíjas valóságshow, illetve van még két nyúlfarknyi epizód is, amelyre igazából kár szót vesztegetni.

A narratíva szempontjából egyetlen igazán érdekes történetben – ez sorrendben a harmadik – a televízió két oldalán, egy-egy időbeli dimenzióban (múlt és jövő) lévő felek lépnek egymással kapcsolatban, hogy aztán megpróbáljanak elhárítani egy gyilkosságot. Ez volt az egyetlen szegmens, ami képes voltam igazán élvezni. Összességében tehát egy gyenge közepesre vizsgázott nálam, és bár nem nézhetetlen, azért akadnak ennél sokkal jobb a közelmúltban készült antológiák, már ha kedvelitek az ilyesfajta gyűjteményeket.

P.S.: És nem összekeverendő az Unfriended következő részével, mely szintén ugyanezen alcímet kapta!

Értékelés: 5/10

eyescream

      

Be the first to comment on "Dark Web (2017)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.