Santa Jaws (2018)

Misty Talley (Zombie Shark, Ozark Sharks, illetve Mississippi River Sharks) a Syfy köreiben elkövetett negyedik cápás filmjének címe az első blikkre megtévesztő lehet, ugyanis a Santa Jaws-ban nem a Télapó változik át cápává, de a tengeri ragadozó egy rénszarvas-szánnal sem fogja kihordani az ajándékokat, helyette viszont kapunk egy képregényből megelevenedő, ezáltal lényegesen komolytalanabb hangvételű, még akár családi komédiának is beillő kvázi-horrort.

Főhősünk a meg nem értett tinédzser, emellett pedig szabadidejében képregényeket rajzoló Cody – aki egyébként szemtelenül hasonlít a fiatal Edward Furlongra – ajándékba kap nagyfaterjától egy mágikus tollat, amivel gyakorlatilag életre kelti az eddig csak papírra rajzolt cápa-hősét. A piros szemű, uszonyán pedig egy piros mikulássapkát viselő jószág előbb horgászat közben bekapja az öreget, majd pedig jönnek a statiszták…

Ez a karácsonyi klisékkel operáló – továbbá papírvékony karakterekkel, bugyuta párbeszédekkel, gyatra CGI-vel… de igazából nem is sorolom, mert nagyon jól tudjátok, mik az összetevők – hangulatában tökéletesen megfelel egy átlagos  ünnepi vígjátéknak, kivéve talán, hogy jóval több (vértelen) haláleset található benne. Képregényből megelevenedő (egyebek mellett karácsonyi zenével odacsalogatott, és pulykákkal etetett) cápánk megjelenése tökéletesen tükrözi azt a fajta infantilizmust, ami egy ilyen jellegű cápás marhaság sajátja. Szóval csak semmi komolyság, haha!

Uszonyán rendkívül mulatságos módon mindig télapó sapkát visel, filmünk végére pedig már színes fogazattal, karácsonyfaizzókkal a testén jelenik meg, ráadásul pedig még egy cukorpálca-szarvat is növeszt a feje közepére, amolyan narválosan. Ugyan nem a legelvetemültebb alacsony költségvetésből készült cápás baromság, amit láttam, de visszafogottsága okán, egyszer mindenféle maradandó károsodás nélkül meg lehet nézni.

Értékelés: 5/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Santa Jaws (2018)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.