Deep Blue Sea 2 (2018)

Emlékeztek még a magyarítás során Háborgó mélység címet kapott, epikus cápás mozi hipermodern vízalatti komplexumára, és az ott mesterségesen kikísérletezett szuperintelligens tengeri ragadozók tombolására?! Már anno 2008-ban felmerült egy esetleges folytatás lehetősége, azonban abból nem lett semmi, és csak most, vagyis 19 (!) évvel később sikerült tető alá hozni a második epizódot, méghozzá DVD-re, az otthoni szórakoztatás jegyében. Vajon megérte?!

Misty Calhoun nevű cápavédő hölgyeményt meghívják egy unatkozó milliomos által pénzelt tengeri kutató-komplexumba, ahol mindenféle kísérleteket végeznek. Egy rögtönzött bemutató keretében megnézhetjük többek között, ahogy az agyilag módosított bikacápák ösztöneiket felülírva mégsem támadnak rá a vízbe esett emberre. Misty hamar rájön, hogy a Bella nevű cápa vemhes, ezért viselkedett az utóbbi időben olyan ingerülten, nemsokára pedig egy balesetnek köszönhetően a többi jószág is elszabadul, és persze Bella falánk kicsinyei sem maradnak nyugton a megrongálódott bázison…

Darin Scott produkciója hangulatában próbál ugyan valami hasonlót letenni az asztalra, mint az elődje, de sajnos közelében sincs annak a fajta feszültségnek és izgalomnak. Ennek okát nyilvánvalóan a DVD-re készített mivoltában kereshetjük, vagyis alacsonyabb költségvetés adta lehetőségekben.

Bár az 1999-es első epizódban is bőven találhatunk bakikat és blődségeket, ott azért mégiscsak félelmet keltettek a hatalmas fenevadak. Ennél a dél-afrikai vizeken forgatott résznél viszont jobbára be kell érnünk a mini-cápák randalírozásával. (Az a rész például kifejezetten megmosolyogtató, amikor a plafonon lévő csőre kapaszkodó munkatársra ugrálnak ki a kis CGI-ragadozók.)

Akad persze fej-leharapás meg szétrágicsált tetem, illetve félbetépett torzó, lógó belekkel, és néhány egyéb csúnya sebesülés, de még sajnos ez sem tud hangulatot varázsolni a film köré. Drónt az égből leharapó cápa látványáért pedig ott vannak az Asylum-agymenések. Szóval, hacsak nem lettetek az első rész után fanatikus intelligenscápa-rajongók, akkor bőven kihagyható ez a középszerűre sikerült folytatás. Semmit nem vesztetek vele.

Értékelés: 6/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Deep Blue Sea 2 (2018)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.