No Escape Room (2018)

Szenvedélyes szabadulószoba látogatóként szinte kötelességnek éreztem megnézni ezt a még frissnek mondható produkciót, mely nem túl combos költségvetéssel operál, persze televízióra készült alkotásként ez nem is olyan meglepő. Habár tavaly nagy nehézségek árán sikerült csak átvészelnem egy hasonló tematikát boncolgató iszonyatosan gagyira sikerült művet, most viszonylag optimistán álltam hozzá, hátha sikerül ezúttal majd meglepniük…

Egymástól kissé elhidegült apa és lánya egy klassznak ígérkező ranch-látogatáson vett volna részt, de sajnos a program meghiúsult, ráadásul még egy fránya defektet is kapnak útközben. Így aztán egy nevenincs kisvárosban ragadnak, míg elkészül a kocsi, hiánypótláskén pedig elmennek egy szabadulószobába. Eleinte minden rendben zajlik: három másik idegennel kooperálva fejtik meg a feladványokat, és találják meg a következő szobába átjuttató kulcsokat, azonban lassan szembesülniük kell, hogy itt valami nagyon nem stimmel. Például a szekrénybe zárt haldokló játékmester.

Alex Merkin (Altitude, House of the Witch) filmjével kapcsolatban nem voltak túl nagy elvárások, lévén hogy az általam eddig megtekintett hasonló tematikával bíró filmekben – amit nemes egyszerűséggel nevezzünk csak escape room horrornak – rendre csalódnom kellett. Még a gyenge, alibinek szánt felvezetés sem zavart, sőt a karakterek üressége felett is lazán szemet hunytam, hátha esteleg összejön egy közepesnél valamivel ütősebb film.

A szabadulós szobában játszódó költséghatékony eseményekkel kezdetben nem is volt baj – legyen bármilyen hihetetlen is a feladatok megoldásáig való eljutás -, sejtetni engedte valami nagyon is misztikus finálé jelenlétét. Aztán, ahogy feldobta SPOILER az idővel való játszadozás labdáját SPOILER, sokkal erőteljesebben terelve minket egyfajta konkrét befejezés (vagy éppen drámai végkifejlet) felé, egy ponton mintha a saját dugájába dőlt volna. Össze-vissza fűzte a jeleneteket, nem kis kínlódást okozva a nézőnek az eddig felépített dramaturgia okán.

Mikor már nem volt mihez nyúlni, sajnos eljött az a béna és kimondottan erőltetett csattanó, ami annyira fantáziátlan és olcsó, hogy nekem is csak hirtelen azért ugrott be, mert van még van száz másik produkció, ami épkézláb ötlet helyett ugyanígy ezt a vérszegény verziót dobja be. Oké, itt sincs teljesen szájba rágva, hogy konkrétan mit is láthattunk, inkább csak sejteti az eseményeket, de akkor is rohadt idegesítő, hogy egy ilyennel kell beérnünk.

Kinek ajánljuk: leginkább senkinek, mert szerintem nettó időpocsékolás.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "No Escape Room (2018)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.