Alien Expedition aka. Jurassic Expedition (2018)

Fedőtörténet szerint a mélyűrben utazgató felfedezőhajó egyszer csak egy potenciálisan lakható bolygóra bukkan, így hát kutatócsoportot küldenek annak felszínére, hogy feltérképezzék a dolgokat. Aztán persze kiderül, hogy a planéta lakott, és itt most nem a fura alakzatban repkedő madarakra vagy a hirtelen előtűnő homokféregre gondolok. Hanem hogy konkrétan magukat láthatatlanná tévő dinoszaruszokra hasonlító lények népesítik be, akik nem igazán bírják a betolakodókat…

Már az első percekben – természetesen a heves szexjelenet után – kiderülhet a Kedves Nézőknek, hogy a játékidőnek szánt másfél óra alatt bizony egy gigantikus hulladékot fog az arcába kapni. A filmet rendező Wallace-testvéreknek eleddig egyetlen próbálkozásuk az iMDb-n kereken 3,0 pontozással álló David és Góliát című akció-kaland volt, így aztán szinte nem is kell meglepődni semmin. Ezúttal nyilván valami szórakoztató akciós sci-fi létrehozása volt a cél – fantasztikus kalandokat ígérő látványvilággal, idézhető frappáns egymondatos dumákkal, és persze néhány igazán laza és vagány szereplővel, akiért izgulhatunk.

De a minimális pénz bűvöletében készült produkció, a maszkos ellenfelének fejét pusztán lábbal agyontaposó főhőssel, folyton laposüvegből szlopáló szemkötős kapitánnyal, hátán televíziós képcsövet viselő vagány afro-amerikai arccal, homlokát cipőpasztával bekenő vágottszemű leányzóval, valamint egy testhezálló egyenruhájú, morcona androiddal a főszerepben inkább szimplán egy gyenge B-mozit vizionál elénk. És azt is csak nagy-nagy jóindulattal.

Persze nem bíztak semmit a véletlenre, hiszen akad egy csomó menő dolog: egy-egy pillanatra indokolatlanul bevillanó homokféreg, alien-fejkezdeménnyel megáldott CGI-dínó, földönkívüli fertőzés majd öngyilkossággal végződő megőrülés, fojtogatós szex-jelenet, idegen bolygó felszínén történő autós üldözés, majdnem látványos meteoreső, no meg persze hihetetlen high-tech felszerlések és kütyük (NEEEEM!!), és természetesen egy valag szakmainak ható szkifis halandzsa.

Én mondjuk speciel még nem láttam tudományos-fantasztikus filmben önfeledt zenés montázst, de a fejkameráról láttatott ember vs. dinó pankráció is egészen egyedinek tűnt. Amellett, hogy legalább a szintetizátorral csiholt (és jócskán túltolt) filmzenéhez is hamar hozzászoktattam vájt füleimet. Nincsen végül csattanó, csak egy Jurassic Park és az Alien korcs nászából születő WTF-finálé, kérdőjellel a végén…

Kinek ajánljuk? Aki szereti a minőségük minimális foka miatt szórakoztató filmeket, annak kiváló programot nyújthat ez a remekmű, más pedig még viccből se próbálkozzon!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Alien Expedition aka. Jurassic Expedition (2018)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.