Flight 7500 (2014) (7500)

Konkrétan a repülőgépeken játszódó horrorfilmekből még nem láttam olyan irtózatosan sokat, ami viszont tinédzser korom óta emlékezetes maradt, az King mester Langolierek – Az idő fogságában című határtalan TV-klasszikusa, újabban pedig talán a  Flight of the Living Dead című förtelmesen jópofa (értsd: annyira rossz, hogy már jó) hulladék. Mivel egyben a misztikus filmek nagy rajongója is vagyok, a két legyet egy csapásra elv alapján került a képbe ez az Amerikából Japánba tartó rejtélyes járat…

Történetünk végig a levegőben, egészen pontosan a 7500-as számú járaton játszódik, ami Los Angelesből egyenesen Tokyo felé tart. Miután megismertünk a fedélzeten található utasok javát és természetesen apróbb szösszenetekben bemutatkoznak a papírvékonyra írt főbb szereplők, egyszer csak váratlanul életét veszti egy titokzatos férfi. Mivel a halál oka nem tisztázott, hőseink sutyiba elkezdik felkutatni, hogy vajon ki is lehetett ez az alak. És így kerül elő annak féltve őrzött bőröndje, benne egy különös keleti halálbabával…

Ebben a japán-amerikai koprodukcióban Craig Rosenberg (Az elnémultak, Hívatlan vendég, Félhomály) forgatókönyvéből Takashi Shimizu (A harag 1-2, Átok 1-2) keltette életre ezt a másfél órás thrillert, ami leginkább talán al-zsánerénél fogva (repülőgépen játszódó misztikus eset) lehet érdekes, ugyanis semmiféle A-ligás színészt nem tud felmutatni.

Tudom, hogy egy filmben (műfajtól függetlenül) nem árt bemutatni a karaktereket a cselekmény elején, de én mégis túl hosszúnak tartottam a film előkészítő részét – főleg úgy, hogy egy-két főbb vonástól eltekintve szinte alig ismerjük meg szereplőinket. Ezen okból kifolyólag aztán a misztikus részre is jó sokat kell várni, és amikor eljön, akkor is hatásvadász jelenetekkel operálva, mégis kissé rakoncátlankodva kezd kibontakozni.

Ami pedig a rejtély megfejtését illeti, mi tényleg gondoltunk már mindenre, csak pont arra nem, ami aztán valójában realizálódik, és mint ilyen, valahogy nekünk annyira nem ütött nagyot. Csak ennyi?! – kérdeztünk a végén felháborodva.

Kinek ajánljuk? Akik már eleve szeretik a misztikus thrillereket, és az se zavarja őket, ha kissé középszerűre sikerülnek.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Flight 7500 (2014) (7500)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.