Warhammer 40k: Vasakarat / Jelenések / Bukottak (képregény)

 Ezúttal a sci-fi világába teszünk egy kitérőt – a Warhammer 40.000 világa jelenik meg előttünk a Titan Comics képregény sorozatában, amit a Szukits kiadó 3 keményfedelű kötetben (Vasakarat, Jelenések, Bukottak) hozott el az olvasók számára. Az űrgárdisták és a Káosz véget nem érő küzdelme talán még soha sem volt ennyire látványos és lebilincselő. George Mann történetét Tazio Benin jeleníti meg számunkra ebben a W40k és a sci-fi világa iránt rajongók számára kihagyhatatlan történetben.

A Warhammer 40.000 világa sosem szűkölködött az erőteljes, drámai történetekben. A W40K (disztópikus) univerzuma egy, a Games Workshop által kiadott táblás (figurás) harci játék hátteréül szolgált, azonban könyvek százai és számítógépes játékok tucatjai jelentek meg már a világon azóta hatalmas népszerűséget kapó sci-fi környezethez. Magyarországon az első könyv Ian Watson: Űrgárdista című alkotása volt 1994-ben. Azóta a két, talán legismertebb sorozat a Dan Abnett nevéhez fűződő Gaunt Szellemei sorozat ami egy komisszár harcát mutatja be a káosz ellen légiója élén – és a Horus Heresy sorozat ami a Warhammer 40.000 univerzum régmúltjába kalauzol minket vissza. A világban megjelennek a fantasy teremtényei (orkok, eldák) és jellegzetes elemei is, de a központi elem a hősies küzdelem a mindent elsöprő démoni Káosz térhódítása ellen.

A Titan Comics képregénysorozata ezt a sci-fi fantáziavilágot hozza el nekünk, nem kis kihívást vállalva ezzel, hiszen a képi világgal kapcsolatban az olvasók nagy elvárást támasztottak. Tazio Benin ábrázolásmódja szonban tökéletesen adja vissza a világ kétségbeesett és mégis heroikus környezetét, erős, sötét színeket előtérbe helyezve.A Vasakarat a Sötét Angyal űrgárdistákat helyezi a történet középpontjába, akik a Hórusz Eretnekség kora óta elérhetetlen Calaphrax-csillaghalmaz világaiba térnek vissza. Nincsenek azonban egyedül, más erők is megjelennek, és megindul a harc az ősi, eltemetett tudás és fegyverek után…

A Jelenések kötetben új hadszíntéren, a távoli Quintus bolygón kell megütközniük a Sötét Angyaloknak az ellenséggel. Ez alkalommal elda Harlekinekkel csapnak össze, akik azért jöttek, hogy ősi lélekköveket kutassanak fel… a Káosz ismét megjelenik, még a tér és az idő sem kiszámítható, és előkerülnek a rejtélyes Nekronok is…

A Bukottak összeköti az első két történetet, a Sötét Angyalok sorsát és jövőjét határozza meg. Régi titkok kerülnek elő, és kiderül, ki mozgatja a történetet a háttérből…

A három kötet külön is élvezetes, mégis összetartozó történeteket mutat be a Warhammer 40k reménytelen, de hősies világából. A karakterábrázolás nagy erőssége mindhárom képregénynek, a harci jelenetek is kellőképpen látványosra és erőszakosra sikerültek – végig visszaadva az univerzum hangulatát.

Bárki számára olvasható, azok számára is, akik csak most ismerkednek ezzel a lebilincselő világgal. A történetnek mélysége is van, érdekes morális kérdéseket vet fel, és egyik karakter sem egyoldalú, hanem tényleg “élnek” a szereplők, ami George Mann érdeme.

A díszdobozos kiadás tökéletes karácsonyi ajándék lehet a W40k univerzum híveinek, az alábbi linken vásárolható meg most akciósan a Szukits Kiadótól.

A történetbe az alább linken lehet beleolvasni.

Kinek ajánljuk: Azoknak, akik csak most ismerkednek ezzel a világgal és a régi Warhammer rajongóknak is – bárkinek, aki egy érdekes és látványos sci-fi történetre kíváncsi.

Értékelés: 9/10

Fixxerx

 

Be the first to comment on "Warhammer 40k: Vasakarat / Jelenések / Bukottak (képregény)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.