Zombie Tidal Wave (2019)

A Sharknado-franchise rendezője (Anthony C. Ferrante) és annak forgatókönyvírója (Thunder Levin) a kultikusan bárgyú, ám éppen ettől annyira oltárian népszerű szériájuk befejezése után csak nem maradtak a seggükön, inkább összefogtak Ian Ziering főszereplővel és a légkörben repkedő vérszomjas vízi ragadozók helyett elkészítették ezt a víz alól előúszó élőhalottakról szóló, hihetetlenül alacsony költségvetéssel bíró szemkápráztató szörnyűséget.

Ian Ziering és legénysége véletlenül kifog egy amatőr módon kékre pingált holttestet, ami aztán nem sokáig marad hulla, ugyanis betámadja őket. Machete-val nagy nehézségek árán végül sikerül likvidálni, de megmarják az egyik barátjukat, aki később már a szárazföldön kezdi terjeszteni a kórt. Nem sokkal később Shaw és a seriffet hajókázásuk során már egy egész hordányi úszó zombi üldözi, akik egy szökőárral aztán partot érnek – vagy legalábbis nem sokkal utána békésen sétálnak ki az óceánból. Szóval hőseinkre elég durva megpróbáltatások várnak földön és vízen egyaránt…

Megnyugtatok mindenkit, hogy hasonlóan fárasztó baromság kerekedett, akárcsak a Sharkando-filmek esetében. Az igényszint most sem volt túl magasan, de még ehhez képest is rohadt ízléstelen lett a végeredmény. Röhejesen alakító szereplők borzasztóan megkomponált helyzetekben… bénáznak, mást nem tudok rá mondani.

Produkciónk olcsóságban nem ismer határokat: zombik arcán kékes festék mutatja, hogy ők a címszereplők lények – amiből talán három egyedre még kagylókat is ragasztottak -, viszont az általuk megmart emberekre már ennyi sem jutott. Ők kénytelenek lassan csoszogva hörögni, hogy fussanak előlük. Arról nem is beszélve, hogy a lények vére néha kék, néha meg vörös, ahogy éppen jön. Mindent a látványért elv alapján az egyik pillanatban százezer zombi támad rájuk, a vágás utána már csak öt darabot láthatunk ugyanott, akikkel egy fél perc alatt végeznek – de ezt ugyebár már bőven megszokhatták a Sharknado részein szocializálódott rajongók, szóval no para. Lesz itt minden, ami szemnek és szájnak ingere.

Amiről még nem szóltam, azok a zombik elintézési módszerei. Van ugye a normál machete, aztán annak felturbózott elektromos változata, csónakrotorral való kaszabolás, az egyszer használatos CGI-robbanást előidéző aknavető, a fadarálóba való bedobásuk, és az abszolút kedvencem az árammal való megrázás. Ennél konkrétan az történik, hogy a sorban elől álló elkezd szikrázni meg rázkódni, majd valamilyen ismeretlen módszerrel továbbadja az áramot a fél méterre mögötte lévőnek, és így tovább. Amúgy ez a kulcs a fináléban is, amikor egy part menti nagyobb tócsába áramot vezetnek, és az összes lénynek vége, de nem akarnám lelőni az összes ilyen jellegű agyament poént. Merthogy fárasztó baromságokból nincs hiány, de hát nem ezért nézzük?!

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Zombie Tidal Wave (2019)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.