Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge (2020)

Aki a kilencvenes években volt fiatal, annak talán nem kell bemutatnom a játéktermek egyik hatalmas kedvencét, a Midway nevű cég brutális kivégzésekkel hatalmas népszerűségre szert tevő verekedős akciójátékát. Az 1992-ben induló, és manapság a tizenegyedik (!) részénél járó, fantáziavilágban játszódó életre-halálra bunyózásból jeleskedő játékból ezidáig két mozifilm (1995, 1997), két animációs széria (Mortal Kombat: Defenders of the Realm, Mortal Kombat: The Journey Begins), egy televíziós adaptáció (Mortal Kombat: Conquest), és egy web-sorozat (Mortal Kombat: Legacy) készült. Jövőre pedig itt egy újabb mozifilm, amely kétségtelenül reboot lesz. Na de inkább nézzük, mennyire sikerült ütősreSkorpió bosszúja nevű egész estés animáció!

Japánban a Lin Kuei klán (élén egy Sub-Zero nevű fagyasztó képességekkel rendelkező ninjával) lemészárolja Hanzo Hasashi nagymester feleségét és fiát, majd pedig őt magát is jegeli. Hasashi egy különös helyen találja magát, ahol egy Quan Chi nevű varázsló üzletet ajánl: míg a Mortal Kombat nevű világok közötti verseny zajlik, addig lopja el neki bebörtönzött mestere – bizonyos Shinnok – cellájának kulcsát, mellékesen pedig felszabadítja, és visszatérhet a Földre. Mikor meghallja, hogy a tornán Sub-Zero is ott lesz, egyből rábólint az ajánlatra, és immáron Skorpióvá alakulva belopózik a helyszínre. A Shao Kahn varázslómestere (Shang Tsung) által irányított küzdelem során aztán később összefut a Raiden által támogatott földi harcosokkal (Liu Kang, Johnny Cage és Sonya Blade), és a bosszújának létjogosultsága immáron megkérdőjeleződik…

Címe szerint ez lenne Skorpió bosszúja, valójában azonban az 1995-ben készült Paul W. S. Anderson-féle Mortal Kombat moziban is látható cselekményt meséli el újra, néhány személyesebb képsorral kísérve a “Get Over Here” csáklyás urának előzménytörténetével. Így tehát egy-két extrább szereplőn és háttérinformáción kívül nem mutat fel túlzottan sok újdonságot, viszont legalább baromi szórakoztató nyolcvan percet köszönhetünk neki!

A cselekményben említett főbb szereplőinken kívül olyan már-már ikonikusnak ható MK karakterek bukkannak fel – részben ellenfélként, részben csak  cameózva -, mint Jax, Kano, Goro, Reptile, Baraka illetve Motaro, hogy csak öröm nézni őket! Az animációs technikába képtelenség belekötni: telis-tele brutális és vérbő csatákkal, durván szeletelős gyilkos kivégzésekkel, nem mellesleg pedig az újabb generációs Mortal játékokban fellelhető, anatómiai pontosságra törekvő belassított képsorokat (bone crunching X-ray) szintén belecsempésztek.

Persze az energiától pulzáló akciójelenetek mellett akad bőven humor is – főleg a ripacskodó Johnny Cage szállítja őket -, drámai részeket pedig Skorpió eredettörténetében lehet találni. Szinte egy percre sem ül le, folyamatosan odafigyelés késztet. Az egyveleg pedig, amit ily módon nyújt nekünk, az 100%-ig szórakoztató, telis-tele fan service dolgokkal, amit többnyire a vérbeli játékosok érthetnek. És mint ilyen, természetesen az utolsó képkockákkal még nincs vége a történetnek… szóval kíváncsiak várjuk a hasonlóan minőségi folytatást!

Értékelés: 9/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge (2020)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.