Children of the Corn (2009) (A kukorica gyermekei)

Nyolc évvel a legutolsó DVD-re készült epizód (Revelation) után sem felejtették el a kukoricaistenséget imádó szüleik ellen forduló gonosz gyermekek fenséges koncepcióját, így egy újabb installáció látott napvilágot, amelynek nettó feleslegességéről nem szeretnék bővebben nyilatkozni. Ezúttal egy kisebb költségvetésből építkező televízióra szánt változatot hozott tető alá Donald P. Borchers (író-rendező), de az utóbbi folytatások színvonala és az unalomfaktor változatlan maradt.

Egy vietnámi veterán és felesége éppen a nebraskai Gatlin városka közelében autókázik, amikor elütnek egy kukoricásból az útra futó gyereket, akinek – mint az később kiderül – már eleve el volt vágva a torka. A kihalt városka érve aztán hamarosan összetalálkoznak a kaszával és egyéb dolgokkal felfegyverkezett gyermekek seregével, akik megölik a feleségét, a férj pedig miután lenyom pár sallert a kölyköknek, megszökik…

Igazából semmivel nem rosszabb ez a televíziós szórakoztatásra szánt folytatás, mint az elődjei. Adott két merőben unszimpatikus főszereplő, akiket egyáltalán nem tudunk sajnálni, aztán néhány parancs-osztogatás és vallási bölcselkedés erejéig színre lép a kis Isaac, mint bandavezér, illetve jóval idősebb főbb követője Malachai is itt-ott megmutatja magát. A többi rosszcsont gyerkőc pedig többek között megrongálja a pár autóját, de különösebben nem zavarnak nagy vizet. A film cselekményébe került még egy termékenységi aktust, néhány hallucinációt, de igazából nulla felé konvergál az izgalmi faktor, jóravaló misztikus hangulatot pedig még a nyomokban sem tartalmaz.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Children of the Corn (2009) (A kukorica gyermekei)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.