Dredd Bíró IV. (IDW) – Képregényajánló

Dredd bíró IDW sorozata folytatódik a Holdkelte Stúdió jóvoltából magyarul. Mega-City 1 disztopikus utcáin elszabadul a pokol – és Dredd bíró helyzete az elátkozott földről visszatérve sem lett jobb. kitüntetések helyett kihallgatások sora lett a jutalma. A robot lázádásának az utóhatásai még nem értek véget….Dredd egy őrült exbíró nyomába eredne, ám rá is a gyanú árnyéka vetül. A sorozat izgalmas negyedik kötetét ajánljuk nektek cikkünkben!

 

” A hagyományos igazságszolgáltatás megbukott. A törvény betartatása egy új rendfenntartó alakulat kezébe került, akik bírók, esküdtek és ítéletvégrehajtók egy személyben. Törvényhozónak nevezett fegyverükkel járják a várost és ítéletet hirdetnek a bűnösök felett. Közülük is a legkeményebb Joseph Dredd bíró, aki vasmarokkal tartja fenn a rendet Mega-City 1 utcáin…”

A Duane Swierczynksi által írt és Nelson Daniel által rajzolt történetet Magyarországon Adorján Balázs fordításában a Holdkelte Studió jóvoltából olvashatjuk.

A kötet (ami az IDW 13-16 részt tartalmazza) a robotok lázadását követő állapotokat dolgozza fel. Dredd visszatér az elátkozott földről – de egy, a múltjában elvarratlan szál kísérti. Megvádolják, megverik – és azok kerülnek veszélybe akik számára fontosak…

Az első történetet Noir-stílusban ábrázolja Daniel fekete-fehér képsorokkal – és zseniálisan hiteti el velünk, hogy Dredd a huszadik század elején találja magát – csak az eszére és az erejére hagyatkozhat… A régmúlt és a jelen világa egybeolvad – talán a kötet legerősebb történetében.

A folytatásban (amit három történet dolgoz fel) intrika és rejtély vonja körül Dreddet,  és a paranoia tapintható minden képsorban…a történet elején az ábrázolás egyszerűbb, sietősebb, de a lezárás brutálisságát az részletesebb, erőteljes rajzolás segíti.

Megjelenik benne fájdalom, gonoszság és szenvedés központi motívumként – nem Dredd legkönnyebb napjait láthatjuk viszont. Továbbra is naturális, erőszakos – tökéletesen adja vissza Mega-City 1 világát.
A kötetet ajánljuk új Dredd olvasóknak és a régieknek is – méltó folytatása az egyedi első három résznek.

Az első három rész kritikáját ITT olvashatjátok.

A képregények (ideértve az első három kötetet és a szintén újdonság Tini Nindzsa sorozatot) az alábbi BOLTBAN vásárolhatóak meg, az új megjelenésekért meg kövessétek a Holdkelte Stúdió Facebook oldalát.

Értékelés: 8/10

Fixxerx

Be the first to comment on "Dredd Bíró IV. (IDW) – Képregényajánló"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.