Camp Forest Green (2020)

Ebben harmincperces kis rajongói filmben a Péntek 13 széria tradicionálisnak nevezhető slasher-hangulatát próbálják meg visszaadni az amatőr filmkészítők. Egy csapat fiatal a Halloway Haven nevű településre utazik, ahol a tó mellett fekvő hétvégi házban haverjuk már várja őket. Illetve csak várná, merthogy valaki addigra csúnyán elintézte. És miközben hőseink ilyen vagy olyan élvezetes tevékenységekkel próbálják meg magukat elfoglalni, létszámuk percről-percre csökken…

Egyértelmű, hogy egy rajongók által készített Péntek 13 produkcióról van szó, de a filmben arra azért ügyelnek, hogy még véletlenül se mondják ki a Voorhees nevet vagy esetleg a Kristály-tavat; csak annyit említenek, hogy bizonyos hírhedten véres tábor volt régebben.

Megmosolyogtatóan sztereotip karaktereinket – sulis sportolótól kezdve a stréberig, a füves hippin át a metálarcig van bőven minden – amatőr baráti kör tagjai játszhatják; nyúlfarknyi szerepük pont azért autentikus, mivel gyakorlatilag saját magukat hozzák. Kedvencem egyébként az ízes délies tájszólással megáldott dagadt redneck, Billy Bob.

Jason viszont nem sokat tesz hozzá a történethez: néhány rövid képkockán láttatva gyilkolja le a potenciális áldozatokat. Keze ügyébe kerül fejsze, piszkavas, láncfűrész, de az íj és a nyíl használatával még engem is meglepett. A produkció csattanó nélkül végződő cselekménye az egyszer nézhető kategóriát képviseli, rajongói filmként tekintve pedig simán nem rossz.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Camp Forest Green (2020)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.