Creepshow 3. évad (2021)

Immáron harmadik évadjával jelentkezik a Shudder kábelcsatorna által feltámasztott – egykoron egész estés filmek formájában ITT, ITT és ITT jelentkező – Creepshow antológiasorozat. A képregényes keretbe ágyazott horror tematikájú rövidfilmekben ezúttal sem a direkt vérengzéseken vagy a tonnaszámra fröcskölő véren van a hangsúly, inkább a fekete humorral bíró csattanókon és a „családbarát” módon szórakoztató rémkedésen.

A tizenkét rövidfilmet tartalmazó hat epizód során találkozhatunk a virágoskertből visszatérő anyukával (Joe Hill Anyák című írása alapján), terhes popsztárral és az ő mindenre hajlandó kis tinédzser rajongóival, valódi horrormozi-relikviákat (pl. Phantasm, Evil Dead) gyűjtők vérre menő rivalizálásával, világhírű japán festő világ elől rejtve maradt utolsó rémisztő képével.

Bemutatnak egy emberiséget kipusztító vírust, egy pókokért különösen rajongó börtönlakót, valamint egy rejtélyes szekrényt, amelybe bezárkózva nem múlik az idő. Megismerkedhetünk egy köztünk élő szirénnel, krasue névre hallgató ázsiai eredetű természetfeletti lénnyel (Michael Rooker határőrként zseniális alakítást hoz!), de egy fekete-fehér bűnügyi történet keretein belül még élőhalottak is feltűnnek.

Az évad egyetlen, élő szereplők helyett animációs formában készült epizódjában (The Things in Oakwood’s Past) pedig egy kisváros kétszáz évvel ezelőtt rejtélyes módon eltűnt lakosságával kapcsolatos nyomozásba csöppenünk. Vitán felül ez a szegmens jött be nekem legjobban: misztikus hangulat, titokzatos múltbéli esemény, no meg lovecraft-i ihletés…

Összességében tehát egy nem túl véres, ám gonosz csattanókra és néhol fekete humorra kiélezett horrorisztikus szórakozást nyújt a Greg Nicotero (rendező, producer, valamint speciális maszkokért felelős szakember) által felügyelt Creepshow harmadik évada. Csakúgy, mint az első vagy a második etap.

Értékelés: 7,5/10

eyescream

Be the first to comment on "Creepshow 3. évad (2021)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.