Interjú a Rettegések Éjszakája Horror Fesztivál szervezőivel!

Minden korábbinál nagyobb hírveréssel készülődünk a 8. Rettegések Éjszakája Horror Fesztiválra, melyet 2023. október 27.-28. és 31.-én rendeznek meg Kisvárdán. Ha érdeklődsz a rendezvény iránt, de még bizonytalan vagy a jegyek megvásárlását illetően, alábbi interjúnk a fesztivál szülőatyjával, Maik Baréval, talán választ adhat kérdéseidre. Mi ott leszünk! 🙂

CineGore: Mesélj egy kicsit a kezdetekről: hogyan startolt a Rettegések Éjszakája, milyen tervekkel indultatok neki?
Maik Baré:  Kis hazánkról elmondhatjuk, hogy bővelkedik a fesztiválokban. Nem akartunk bekapcsolódni a zenei fesztiválok palettájába, inkább egy sokkal izgalmasabb dolog felé vettük az irányt és az a horror. Mellesleg személyes kedvenceink közé is tartozik a műfaj, szóval adott volt minden, már csak meg kellett álmodni a részleteket. Mi sem gondoltuk, hogy ilyen népszerű lesz, kiderült, hogy rengetegen vevők a rettegésre. Már 7 éve tartjuk minden évben,
Debrecenben a fesztivált, de az idén még nagyobbat, még népszerűbbet szeretnénk, és úgy éreztük, hogy lépnünk kell egy szintet, ezért választottuk a Kisvárdai helyszínt.

CineGore: Mit kell tudni az új 400 000 m2-es kisvárdai helyszínről? Mennyiben bővült az előző, debreceni  installációhoz képest? Milyen további lehetőséget rejt magában?
Maik Baré: Egy gyönyörű filmpark, a legjobb adottságokkal, természeti környezettel. Valódi hollywoodi díszletek fogadnak bárhová mész, annyi látnivalóval, hogy egy nap is kevés bejárni. Hatalmas a park, éppen ezért nem akarjuk használni az egész területet, hanem csak az általunk kijelölt részét. Az eddigiekhez képest jóval több tér áll majd rendelkezésünkre, mert a debrecenit már kinőttük bőven, így sokkal több horrorhelyszínt és horror-házat tudunk majd építeni nektek. A lehetőségek végtelenek, de próbáljuk úgy kialakítani, hogy azért be lehessen járni és át lehessen látni az attrakciókat. Az idén még egy újdonsággal készülünk, mert azért a horrorműfajnak vannak ám zenei vonatkozásai is. Szóval megnyitjuk a Vámpír Klubot, ahol a hazai DJ-élet krémje fogja este 11-től tematikus szettekkel paráztatni a közönséget és maga a helyszín is ehhez idomul majd.

CineGore: Milyen ikonikus horror-karakterekkel lehet találkozni esténként, megnevezel néhányat? Lehet-e velük
fényképeszkedni például?
Maik Baré: A legismertebb karakterek természetesen kihagyhatatlanok, ők meghatározó- és megkerülhetetlen elemei voltak a filmvilágnak, gondolok itt Pennywise-ra, Michael Myersra, Freddy Kruegerre, Jason Voerheesre, vagy akár az Apácára, de sorolhatnám őket még bőven. Szóval az ikonokat nem hagytuk ki eddig sem, most sem fogjuk, hiszen ők a népszerűségükkel eleve elvinnék a hátukon az egész fesztivált. Viszont most lesz bőven újdonság karakterek tekintetében is, rengeteg új ötlet pattant ki a fejünkből, de ez legyen majd meglepetés… 😉
Természetesen lesz rá lehetőség fényképeszkedni, de ezeket a helyeket külön megjelöljük majd.

CineGore: Számodra melyik a kedvenc vagy a legkülönlegesebb horror-attrakció mind közül?
Maik Baré: Nekem van egy igazán hátborzongató kedvenc, már csak azért is, mert egy valódi hollywoodi  horrorsorozat díszlete volt. Rendkívül rémisztő helyszín, részletekbe menően hiteles külső és belső megjelenéssel. A Terror című filmsorozat egyedi, életnagyságú hajójáról az Erebus-ról van szó, aminek már az elnevezése is vérfagyasztó, hiszen Erebosz a Görög mitológiában az ősi sötétség istene volt. A forgatókönyv írók szerint valódi, megtörtént eseményeken alapul az elátkozott hajó rémtörténete és északi sarkkörön eltűnt hajó legénységének kálváriáját mutatja be. Szerintem a látogatók kedvence is lesz, mert hatalmas feelingje van a helynek.

CineGore: Mire számítsanak a látogatók, mennyire lesz hátborzongató, túl lehet majd élni? 🙂
Maik Baré: Háááát ezt nem garantáljuk… 🙂 Viszont biztos, hogy mindenki vérmérséklete és para-faktora
szerint válogathat majd. Nyilván lesznek kevésbé iszonytató helyszínek, de van olyan, ahol fel kell kötni az alsóneműt és még én is csak a fél szememet takarva merészkedek majd be… Apropó helyszínek, csak egy párat sorolnék fel a teljesség igénye nélkül: – Zombivadászat -Vikingek átka – Extreme Adrenalin Show – Elmegyógyintézet – Siratóház – Frankenstein rabságában – Terrorhajó – Walking Dead Street – Lélekvesztő – Aranymosó – Szellemlovasok –
Vámpír Club.

CineGore: Mit kaphat bónuszként, aki VIP jegyet vált?
Maik Baré: A fesztiválra való bejutásnál már elsőbbséget élveznek, hiszen külön beléptetősávot kapnak majd, az összes helyszínre és a horrorházakba, egyaránt soron kívüli belépést biztosítunk majd nekik, így megúszhatják a sorban állást és a cirkuszi sátor korlátozott helyei miatt, csak a VIP jegyesek élvezhetik majd az Extrém Adneralin Showt a Cirkuszsátorban.

CineGore: Lesz-e bármiféle különbség az egyes napok programjai között?
Maik Baré: Nyilván két egyforma nap soha nincs, mindig másképp és máshonnan kapod az adrenalin löketet. A horrorházakban és helyszíneken a rettegés állandó, viszont az esti programoknál a Vámpír Klubban, 23:00-től hajnalig, minden nap változnak a DJ-k és hátborzongató szettjeik. Különben érdemes lesz majd több napot is nálunk tölteni, mert szerintem, ha mindent szeretnél látni és minden attrakción ott szeretnél lenni, ahhoz egy nap kevés.

CineGore: Szerinted hol tart ma hazánk horror-viszonylatban, mennyire nagy, vagy erős a rajongói bázisunk?
Maik Baré: Ahogy az évek során megtapasztaltuk, iszonyatos kereslet van a horror és a rettegés iránt. És hogy eláruljak egy érdekességet nem az urak vannak többségben! Ők bizony nyuszik a hölgyekhez képest mivel rajongói bázisunk erősen a hölgyek felé húz, valamiért ők bátrabbak, vagy talán jobban szeretik a rémisztő dolgokat és az adrenalint. Annak pedig külön örülünk, hogy Közép-Európában is egyedülálló módon, először sikerült egy nagyszabású fesztivál keretein belül összefogni ezt a horrorra éhes közönséget.

CineGore: Végezetül pedig: soroljál fel kérlek néhány személyes kedvenc horrort az utóbbi időből, amely
rettegéssel töltött el!
Maik Baré: Most ezért meg fognak kövezni a klasszikus horror kedvelői, de én a picit extrémebb és elgondolkodtatóbb irányt kedvelem, ha két olyan horrort kellene felsorolnom ami beleégett az agyamba, akkor a A ház, amit Jack épített és a Mártírok. De azért a klasszikusok felé is hajlok, ott inkább a sci-fi műfaj jön be és az örök alapmű az Alien.

Az együttműködést ezúton is köszönjük a szervezőknek!

További információkat a rendezvény honlapján, IDE kattintva találhatsz!

Be the first to comment on "Interjú a Rettegések Éjszakája Horror Fesztivál szervezőivel!"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.